Vaali-iltaOlen tänään viettänyt vaali-iltaa mitä mukavimmissa merkeissä: hyvää seuraa, älykästä keskustelua ja lasi shamppanjaa (jonka tosin kulautin alas vain kohteliaisuudesta emäntäämme kohtaan). Puhuimme paljon myös politiikasta, mutta vaaleja ei mainittu kertaakaan - emme nimittäin olleet vaalivalvojaisissa, vaan brittiläisen naapurimme luona on a social visit. Oli todella hauskaa päästä käymään sivistyneessä englantilaisessa kodissa, etenkin, kun emäntämme paljastui myös suureksi Suomi-faniksi. Itse asiassa keskustelumme taustamusiikkina soi Sibelius, haha!

Mitä itse vaalien tulokseen tulee, kotiin päästyämme äänet oli jo laskettu eikä oma ehdokkaani valitettavasti mutta ennakoitavasti pääsyt toiselle kierrokselle (ja ei, en todellakaan äänestänyt Soinia). En näin ollen edes tiedä, aioko käyttää äänioikeuttani myös toisella kierroksella, mutta ole joka tapauksessa tyytyväinen, että kävin piirtämässä ehdokkaani numeron lappuseen viime lauantain ennakkovaaleissa.

Täällä Lontoossa äänestys tapahtui Suomen suurlähetystöllä Notting Hill Cornerin kupeessa. Alue on oikea aarreaitta sellaiselle, joka tykkää bongailla eri maiden lippuja, sen verran tiheään konsulaatteja ja lähetystöjä naapurustosta löytyy. Oli suorastaan hassua bongata lähetystömme ympäriltä joukoittain suomalaisten näköisiä ja suomea puhuvia ihmisiä - keskellä Lontoota. Mitä enemmän asiaa ajattelen, sen enemmän alan kallistua myös siihen suuntaan, että menen äänestämään myös toisella kierroksella... Nyt on siis oiva aika vaalipuheille! Ketä kannattaa äänestää ja miksi?

Kommentit

 1. Aikooko Sauli (tai Pekka) presidenttinä lakkauttaa järjestöjä? Ainakin Halosen aikaan Suomalaisuuden Liiton hallituksessa todella kuulimme tämmöisestä aikeesta lakkauttaa liittomme!

  Suomi = diktatuuri.

  Paavo Lipposen viha Jussi Niinistöön johtuu tämän taustasta Suomalaisuuden Liitossa.

  I have been a member of the board of the Finnish Alliance. In one meeting I heard in my own ears, when the chair told the board that Helsinki district court (käräjäoikeus) was ready to ban our organization! An official had told this threat to our chair in a meeting in the Ministry for Internal Affairs.

  A government's threat to ban a peaceful organization (because of its opinions) violates the principles of democracy.

  As far as I have understood, leading politicians and the president were responsible for this threat to ban the Finnish Alliance - without any reason!

  VastaaPoista
 2. Hei, kiitos kommentistasi. En ollut ennen kuullutkaan Suomalaisuuden liiton lakkauttamisuhasta - mitä perusteluja sille kerrottiin? Ja oliko presidentti todella ajatuksen takana?

  Omasta mielestäni Halonen on ollut todella hyvä presidentti eikä hänen taustaltaan ole ainakaan vielä paljastunut mitään epäilyttävää, toisin kuin monelta muulta politiikolta. Tämä hetken presidenttiehdokkaiden aikeista en tiedä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)