Columbia Road Flower Market


Sunnuntai ei ole aktiivisinta aikaa niille, jotka ovat viettäneet edeltävän illan jossain Lontoon lukuisista viihderavintoloista. Niille, jotka jaksavat herätä aikaisin, se on kuitenkin loistava päivä vierailla joillain kaupungin monista toreista ja markkinoista, joista monet ovat vilkkaimmillaan juuri viikonloppuisin. 

Kävin ennen Joulua Columbia Roadin kukkamarkkinoilla hakemassa joululahjaa naapurillemme ja koristeita omaan kotiimme. Koska  kojut tosiaan tyhjennetään aika aikaisin, pakotti seurana ollut kaverini minut Old Streetin metroasemalle jo ennen yhtä. Sinänsähän se ei tosiaan ole aikaisin, mutta koska oli viettänyt edeltävät viikot esseiden parissa yökaudet valvoen, tuntui sägyn jättäminen ennen puolta päivää vielä samana aamuna typerältä idealta. Heti perille päästyäni olin kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen siihen, että olin antanut houkutella itseni mukaan.

En tiedä, millaisia assosiaatioita sana "kukkamarkkinat" teissä herättää, mutta ainakaan itselläni ensimmäinen mielikuva ei ole parinsadan metrin mittainen katu. Nimensä mukaisesti Columbia Road Flower Market kuitenkin levittäytyy tietä pitkin, mikä johtaa paitsi sen ahtauteen myös sen viihtyisyyteen: vieraat saavat kulkea pitkin toinen toistaan värikkäämpiä kasvikunnan ihmeitä esittelevää käytävää kuin satumaassa. Sesonkiin sopivien joulukuusien, kranssien ja koristekukkien lisäksi tarjolla oli jos jonkinlaista eksoottista kasvia, ja mikä parasta, näin suomalaisittain ajateltuna todella edulliseen hintaan.

Alueella on myös paljon hauskoja liikkeitä trendikkäistä designmyymälöistä söpöihin kahviloihin. Eräs niistä johti minun ja ystäväni välillä seuraavanlaiseen keskusteluun:

- Ooh, mikä ihana kahvila! Meidän pitää tulle tänne joskus aamupalalle!
- Jos sä joskus jaksaisit herätä aamiaisaikaan!

Älkää siis tehkä niin kuin minä teen, tehkää niin kuin minä sanon. ;) Columbia Roadilta on vieläpä helppo jatkaa Spitalfieldsin laajalle markkina-alueelle sekä kuuluisalle Brick Lanelle. Ja niille jotka allekirjoittaneen tavoin tykkäävät nukkua pitkää: viimeksi mainittu on tunnettu myös auringonlaskun jälkeen paikalle hurjasti väkeä vetävänä bilekatuna. ;)

Kommentit

  1. En tiennytkään tälläisestä kukkamarketista, joten kiitos vinkistä! Täytyykin käydä joskus, jos saisi vaan raahattua itsensä sängystä ylös tarpeeksi "aikaisin"..

    VastaaPoista
  2. Hyvä jos oli hyötyä! :) En tiedä miten paljon tavallinen markkinapäivä siellä poikkeaa ajasta ennen Joulua, mutta kaikki jotka on käynyt muulloinkin ja joiden kanssa oon aiheesta puhunut on kyllä kehuut tosi paljon. Mä haluisin itsekin ehdottomasti uusintavisiitille, mutta kun liikenteeseen kannattaisi tosiaan lähteä ajoissa... nimim. tänäänkin nukuin puoli kahteen.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)