On the campus

Kun aamuruuhkassa tai luentojen välissä kuljen steissiltä kampukselle tai luokasta toiseen, fiilistelen joskus enemmän, joskus vähemmän tietoisesti tämän postauksen kuvissa näkyviä maisemia. Niin yliopistosta kuin koulutiestäkin on neljän kuukauden aktiivisen kiertämisen jälkeen jo tullut tuttuja, mutta välillä edelleen pysähdyn hämmentyneenä katselemaan ympärilleni - asunko oikeasti Länsi-Euroopan suurimmassa kaupungissa ja yhdessä maailman merkittävimmistä metropoleista? 


Yliopistoni sijaitsee alueella, jossa ei juurikaan pyöri turisteja. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö seudulla riittäisi nähtävää, tai että se olisi syrjäistä. Todellisuudessa läheiset puistot, pienet museot, kaupat ja kahvilat ovat monet käymisen arvoisia, ja mahtavaa arkkitehtuuria löytyy luonnollisesti myös yliopiston rakennusten joukosta. Mitä taas sijaintiin tulee, Oford Streetille kävelee ehkä 20 minuuttia, Trafalgar Squarelle puolisen tuntia (okei, reipasta kävelyä) ja Bloosmbury, Holborn sekä Fitzrovia ovat kaikki vain kivenheiton päässä.


Sen lisäksi, että UCL:n sijainti on mielestäni todella kiva, tykkään myös sen rakennusten tyylistä ja alueen tarjoamista opiskelijapalveluista.. Tietyillä kaduilla kävellessään vastaan tulee melkeinpä pelkästään meidän yliopistomme oppilaita, ja fiilis on mahtava. Näissä kuvissa pääosassa ovat kampusta ympäröivät yleiset kadut ja koulumme rakennusten julkisivut, ja vaikka ne ainakin omasta mielestäni ovatkin huomionarvoiesn hienoja, erityisen kiehtovaa on mielestäni se, millaisen mikrokosmoksen ne sisäänsä kätkevät: viihtyisiä sisäpihoja ja mutkikkaita oikoreittejä, lasiseinäisiä kirjastoja ja naurusta täyttyviä tietokonehuoneita, pelkistettyjä opiskelijakahviloita ja jatko-opiskelijoille tarkoitettuja olohuoneita. Pitääkin muistaa kuvata myös niitä!


Kommentit