Floriade 2012


Niin paljon kuin matkustamista rakastankin, kärsin joskus inspiraation puutteesta. Ehkä se johtuu tahdista, jona olen viime vuosina matkustellut, ehkä siitä, että Lontoossa olen vieläkin kuin ulkomailla, mutta mulla ei ole pariin kuukauteen ollut selvää visiota siitä, mihin maahan haluan seuraavan kerran matkustaa turismimielessä. Katselime eilen poikaystäväni kanssa lentoja eri puolille Eurooppaa, ja vaikka melkein kaikkialla olisi kiva päästä käymään, mikään kohde ei 'jysäyttänyt' kumpaakaan.

Kunnes sitten tänään, luin rauhassa sängyssä Guardianin viikonloppuliitettä ja yhtäkkiä PUM! tuo niin tuttu "tuonne mun on pakko päästä!" -fiilis valtasi taas kerran mieleni. Aikaan tämän reaktion sai pikkuruinen mainos, jossa kerrottiin, että Floriade 2012  järjestetään Hollannin Venlossa!


Tähän väliin un on pakko mainita, että Hollanti upeine puutarhoineen on kiehtonut mua siitä lähtien, kun luin Alexandre Dumasin Mustan Tulppaanin joskus kymmenen vuotta sitten. Matkakirjojen ja -lehtien selailu taas puolestaan on vain lisännyt mun intoa lähteä Alankomaihin. Ja vaikka aina sanotaan, että sitten joskus -argumentit ovat täysin turhia, on oikean hetken odottamisesta joskus myös hyötyä: Floriade, eli World Horticultural Expo, järjestetään vain kerran kymmenessä vuodessa.


World Horticultural Expo? Kuulen jo lukijoiden päässä hiljakseen syttyvät "booooring"-ajatukset. Ne kannatta kuitenkin jättää syrjään saman tien. ;) Huhtikuussa avautuvassa ja lokakuun asti loistollaan hurmaavassa näyttelyssä on 66 hehtaaria puistoa, viisi erilaista teemamaailmaa, Euroopan suurin sisätiloissa järjestettävä kukkanäyttely, paljon kulttuuriohjelmaa, ja vielä kirsikkana kakun päälle Alankomaiden suurin cable car -rata. 

Jostain syystä kaikki tämä ei onnistunut vielä vakuuttamaan poikaystävääni siitä, että meidän on varattava liput ensi tilassa. Vilautin sitten Saksa-korttia: ihan kukkanäyttelyn naapurista, joskin rajan takaa, kun löytyy Dusseldorf, jossa bf on jo pidemmän aikaa halunnut käydä. Ja mikä parasta, muistan eilisen lentoselailun aikana huomanneeni, että Lontoosta pääsee Dusseldorffiin aika edullisesti. ;)


 Postauksen kuvat eivät ole Hollannissa, vaan Skoteista keväältä 2010. Yksi tämän maan ihanimpia puolia onkin juuri Brittien rakkaus puutarhoihin. En itse ole todellakaan mikään viherpeukalo, mutta kasvien ja kukkien keskuudessa käyskentely vaan on niin ihanaa, että puistojen kutsua on ainakin hyvällä säällä vaikea vastustaa. Löytyykö täältä muita kasvikunnan ystäviä? Innostuiko kukaan Alankomaiden kukkanäytteystä?


Kommentit