45 matkakohdetta tälle vuodelle


Moni saattoi huomata Helsingin Sanomien uutisen, että New York Times nosti rakkaan pääkaupunkimme hyvin kunnioitettavalle toiselle sijalle The Places to Go in 2012 -listauksessaan. Helsinki on paikka, jota ulkomaalaiset kuvailevat sanalla cool ja josta suomalaiset voivat olla ansaitusti ylpeitä. Hyvä Helsinki!

Innokkaana matkailijana halusin tietysti tietää myös, mitä muuta arvovaltainen lehti suosittelee. Huomasin hyvin pian, ettei stadi suinkaan ollut ainoa paikka, jonka kohdalla saatoin listaa lukiessani tuntea ylpeyttä. Suositusten joukkoon oli nimittäin valittu myös neljä muuta asuinkaupunkiani! Nykyinen opiskelupaikkani, Lontoo, oli rankattu neljänneksi. Moskova, jossa asuin pienenä tyttönä, komeili sijalla 11, ja heti sen perässä kahdentenatoista keimaili Glasgow, jossa vietin useamman kuukauden vuosina 2009 ja 2010. Sijalta 16 taas löytyi keväinen vaihtokaupunkini Firenze. Näiden lisäksi listalta itselleni tuttu kohde oli vain Kroatian  kaunis Dubrovnik. Lähellä on tosi aika monta paikkaa, jonne voisi tänä vuonna matkustaa, esimerkkeinä Birmingham, Wales, Montepellier, Portovenere ja Havanna. No, tuo Havanna ei ehkä ole se kaikkein todennäköisin kohde opiskelijabudjetilla, mutta ehkä kuitenkin kiinnostavin. 

Kuvituksena muuten toimii kolmen vuoden takainen kuva maailman neljänneksi makeimmasta matkakohteesta. En kuitenkaan valinnut shottia ihan sattumalta, vaan siksi, että kävin tänään taas pyörimässä tuolla Millenium Bridgen, Tate Modernin ja City of Londonin hoodeilla. 

Kommentit