TV-vinkki: Superrikkaat venäläiset Lontoossa

- Voi ei, ajattelin bongatessani brittiläisen yleisradioyhtiö BBC:n nettisivuilta mainoksen Rich, Russian and Living in London -nimisestä dokumentista. Saatoin jo kuvitella, mitä se sisältäisi. Minkkiturkkeja, urheiluautoja ja kalliita yksityiskouluja.

Tästä huolimatta nappasin tabletin yhteen käteen, karkkipussin toiseen ja käperryin peiton alle katsomaan ohjelmaa.


(Kyllä, meillä on muumilakanat. #truefinn #truefun)

Pian sain huomata, että minulla on selkeästi aivan liikaa ennakkoluuloja rikkaita venäläisiä (tai ehkä vain brittiläisiä dokumentaristeja) kohtaan. Turkikset ja avoautot eivät pistäneet silmään, ja dokkaria varten haastatellut uuslontoolaiset paljastuivat muutenkin hauskoiksi, huumorintajuisiksi ja mukaviksi tyypeiksi.

Itse asiassa tunnin mittainen dokumentti oli jopa aika koskettava kertoessaan maahanmuuttajien rmenestystarinoista ja kotimaan kaipuusta, ja etenkin poliittisia protesteja käsitellessään.

Yksi stereotypioistani sentään osui oikeaan: dokkarin sankarit ja sankarittaret panostivat hurjasti lastensa koulutukseen. Se tosin ei taida olla mikään rikkaiden venäläisten ominaispiirre, vaan ihan vain venäläisten ominaispiire. 

Ennakkoluuloja tai ei, suosittelen ihan kaikkia etsiään ohjelman käsiinsä iPlayerin uumenista, jossa se on ilmaiseksi katsottavissa vielä kolmen viikon ajan.

Onko jokin ohjelma osoittanut sinun ennakkoluulosi vääriksi?

Kommentit

 1. UK:n puolella ei iPlayer valitettavasti toimi (Proxyn kautta anonyymisti katsomista on myös kokeiltu), mutta dokumentti on myös Youtubessa :) Vaikutti kyllä hyvältä, taidan säästää tämän ylihuomista tentinjälkeistä löhöilyiltaa varten :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, onpa hölmöä, etten tarkistanut asiaa ennen mainostusta - mahtavaa, että löysit sen Youtubesta ja kiitos, kun jaoit vinkin täälläkin. Paljon tsemppiä tenttiin - tuu sitten kertomaan, mitä tykkäsit dokkarista. ;)

   Poista
 2. Mä kuulin tästä kanssa... Mun äiti tais nähdä tän Suomessa, tai jonkun vastaavan (ehkä New York version), ja kommentoi että kaikkihan nää oli jotain entisen Neuvostoliiton maista, tyyliin Ukrainalaisia, eikä venäläisiä.

  Oon just Sherlock -maratoonia valmistamassa, mut täytyypi katsoa tääkin viä joku kerta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, tässä oli tosi moni ainakin Moskovasta, mutta ukranainalaisiakin oli messissä, ja varmasti myös muita kansalaisuuksia. On kyllä tosi yleistä, että kaikkia entisen Neuvostoliiton maista tulevia luullaan / sanotaan venäläisiksi.. jengi ei aina tiedä, että venäjää puhutaan niin monessa muussakin maassa ja niin monen muun kansalaisuuden joukossa (ja että Venäjä on itsessäänkin niin monikansallinen maa!)

   Ah, Sherlock on kyllä niin hyvä! Katsotko siis sitä uusinta BBC:n sarjaa?

   Poista
  2. Joo, just se Benedict Cumberbatchin tähdittämää :D Ja joo, ihan oikeessa oot noista "venäläisistä" ja Venäjästä, niinhän se just on.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)