Eurostarilla Pariisin // The easy way to Paris


En ole lentomatkustamisen suurin ystävä - kuten ei ole kotiplaneettammekaan - joten yksi hyvä syy sille, että taannoinen lomamatkamme suuntautui juuri Ranskan päkaupunkiin oli se, että Lontoosta Pariisiin pääsee helposti rautateitä pitkin. 

Matka kuuluisalla Eurostarilla yhdestä metropolista toiseen kestää vähän yli kaksi tuntia, ja lisäksi juna saapuu kummassakin tapauksessa suoraan kaupungin keskustaan - hei hei, loma-ajan tuhlaaminen lentokenttäbussissa! Lontoon pässä matkamme alkoi St. Pancrasin juna-asemalta, joka on näkemisen arvoinen jo itsessäänkin. 

Pariisissa veturi pysähtyi Gare du Nordille, kymmenen minuutin kävelymatkan pähän AirBnB-asunnoltamme. Voiko enää mukavammin matkustaa?Tarkoituksenani ole missän nimessä dissata lentomatkustamista - olen kiitollinen ja tyytyväinen sen tarjoamista mahdollisuuksista - tai antaa Eurostarilla matkustamisesta liian ruusuista kuvaa. 

Lontoosta Pariisiin matkatessa St. Pancrasin asemalle kannattaa saapua vähintän 40 minuuttia ennen junan lähtöä, koska jonot voivat etenkin ruuhka-aikaan olla pitkiä ja tunnelma hieman kaoottinen. 
Pariisissa lähtöselvitys sujui helpommin ja vei kokonaisuudessaan -turvatarkastuksineen ja kaksine passintarkastuksineen - noin kymmenen minuuttia.

Ainoa kriitikin aihe, jonka Pariisin puolelta keksin on se, ettei Eurostar-alueen sisäpuolelta löytyneestä boulangeriesta viitsinyt ostaa patonkeja tai macaroneja, sillä viikossa oli jo ehtinyt tottua kaupungin muiden kahviloiden edulliseen hintatasoon. Matkaevät kannattaa siis hankkia aseman ulkopuolelta.


Junat eivät ole ihan niin moderneja, kuin voisi olettaa, jos miettii esimerkiksi Helsingin ja Pietarin välillä kulkevaa Allegroa. Menomatkalla junamme oli niin täynnä, että emme mahtuneet vaunuihin, joten vietimme koko matkan "porraskäytävässä", seinästä taiteltavien tuolien pällä istuen - mikä paljastui loistavaksi paikaksi matkustaa, sillä vaunujen melu ja hälinä ei kantautunut meille asti, ja saatoimme rauhassa keskittyä omiin keskusteluihimme ja lukemiseen. 

Näistä pienistä “puutteista” - joista osan luimme itse plussiksi - huolimatta tiedän, että jos kun seuraavan kerran päätän lähteä käymään Pariisissa, aion tehdä sen taas junalla. 


Sanoin tämän postauksen alussa, että helppo junayhteys on yksi hyvä syy lähteä Lontoosta Pariisiin. Näitä lomallamme otettuja kuvia katsoessani en voi olla ajattelmatta, että ne todelliset syyt ovat kuitenkin jossain muualla: kaupungin kauenudessa, mielenkiintoisuudessa ja charmissa. Helppo junayhteys on vain piste i:n päällä.

Pariisin lisäksi Eurostar kulkee mm. Lilleen ja Brysseliin, ja nyt kesäkaudella yhtio avaa uusia reittejä suoraan Lontoosta Lyoniin, Marseilleen ja Avignoniin... matka Ranskan etelärannikolle kestää luonnollisesti pidempään kuin Pariisiin, mutta pakko myontää, että olen jo katsellut aikatauluja!

Onko teillä kokemuksia Eurostarista? Ovatko Marseille tai Avignon tuttuja?

Briefly in English:I still find it hard to believe that you can hop on a train in central London and find yourself standing in the middle of Paris just a couple of hours later. No stress, no hassle, no getting stuck on the Piccadilly line on your way to the airport. Even better, no wasting your precious holiday time tryign to figure out the least inconvenient way of getting to your hotel from the airport. 

Of course, the convenient journey is just one of the many, many good reasons to visit Paris. The beauty, the culture, the food… I’m already planning a trip back!

Kommentit

 1. Paljonko juna maksaa tuolle välille? :) Olen menossa opiskelemaan Lontoon lähelle syksyksi ja olis kiva käydä Pariisissa toisen kerran vaikka juuri tuolla junalla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,

   Onpa kiva etta muutat Lontoon lahistolle! Minne pain tarkemmin (jos haluat kertoa)?

   Suosittelen ehdottoamsti hyodyntamaan Eurostaria! Lippuja saa tosi edullisesti, me maksettiin pariskuntana meno-paluusta 140, ja edullisimmat liput taitavat olla juuri sen 70 puntaa. Hinta vaihtelee menekin ja kellonajan mukaan, ja vuoroja on siis vahintaan joka tunti aamuvarhaisesta iltamyohaan. Jos haluaa saada liput mahdollisimman edullisesti, kannattaa varata ajoissa.

   Ja ai niin, unohdin mainita, etta nama edullisimmat hinnat koskevat siis “tavallista” luokkaa, ykkosluokassa matkustaminen on kalliimpaa – mutta enpa tieda, olisko matkustusluokan upgreidaamisesta nain lyhyilla matkoilla edes hirveasti hyotya. J

   Poista
  2. Muutan Guildfordiin! :) n. 35 min junalla Lontooseen. :) On kyllä aika edullinen jos sais tuolla 70 punnalla. Pitää tsekkailla hintoja ja varata sen mukaan matka sinne! :D siistiä!

   Poista
 2. Kerran olen tuon Pariisi - Lontoo välin mennyt, kävi kyllä sukkelaan. Kumpa täältä Suomestakin pääsisi parissa tunnissa junalla keski-Eurooppaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo - tai viela parempi, kunpa Lontoosta paasisi yhta helposti Helsinkiin! Voi tosin olla, etta olisin sitten joka viikonloppuna Suomessa kaymassa, ainakin jos hinnat olisi yhta edullisia kuin Eurostarilla! :)

   Poista
 3. Ooh! Vaikea kuvitella miten kukaan valitsisi noin lyhyelle välille mieluummin lentokoneen, jos on tuollainen vaihtoehto valittavana. Keskustasta keskustaan on aikamoista luksusta! Minuakin kiinnostaa tosin tuon matkan hinta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin! Hintakin on etukateen varattuna edullisempi tai ainakin samanhintainen kuin lentokoneella - menopaluun saa 70 punnalla! Mutta jos varaus jaa viime tinkaan, liput saattavat kallistua huomattavastikin - itse jouduin kerran tulemaan Brysselista (suunnilleen sama matka kuin Pariisiin) junan sijasta lentokoneella, kun tyomatkan paivamaarat varmistuivat vasta vahan aikaa ennen lahtoa ja projektin budjetti oli rajallinen. Kylla se silti tuntui tyhmalta, matkustaa lentokentalle ja viettaa turvatarkastuksissa jne sama aika jossa olisi jo ehtinyt perille.

   Poista
 4. Ihania kuvia! :) Voi kun oliskin mahis ottaa juna muutamassa tunnissa Pariisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meidan pitaisi kylla kayttaa tata useammin hyodyksi..

   Poista
 5. Aah Lille, Marseille tai Avignon! Ihania, ihania kaupunkeja. Tosin tietenkin todella erilaisia.
  Lillessä kävin kuunntelemassa Avishan Cohen:ia muutama vuosi sitten. Kaunis kaupunki, mutta enkä kuitenkin oikeasti sellainen "ihan kiva".

  Marselle on ihana. Ainakin varjoisia kujia löytyy. Eksyimme niille autollamme ihanasti. Suosittelen.

  Mutta Avignon. En oikein löydä tarpeaksi ylisanoja. Ihana vanha kaupunki! Ihana kaupunki. Osuimme sinne elokuvafestivaalien aikaan, ja meno oli yksinkertaisen hurmaavaa. ja tietenkin siellä on The Silta!

  Sur le pont d’Avignon
  L’on y danse, l’on y danse
  Sur le pont d’Avignon
  L’on y danse tous en rond
  Les beaux messieurs font comm’ çà
  Et puis encore comm’ çà

  En puhu Ranskaa. Muutama kohtelias lause toki menee, mutta tämän laulun osaan. Se on tarttunut korvaani äitini laulamana. Sillasta kerrotaan paljon tarinoita. Yhden mukaan le pont St Bénezestä ruvettiin rakentamaan v. 1177. Nuori lammaspaimen Bénezet oli kuullut vuoristossa Kristuksen äänen, joka kehotti häntä rakentaman sillan Avignonista Rhône-joen yli. Ihmisten pilkasta ja vaikeakulkuisesta virrasta välittämättä lammaspaimen osoitti uskonsa nostamalla ilmaan jättiläismäisen kiven ja heitti sen koko virran yli vastarannalle. Väki vakuuttui välittömästi, että silta piti rakentaa.

  Eli Avignon saa suositukseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lillesta olen kuullut aiemminkin kaytettavan lausetta "ihan kiva" - se on kuitenkin sen verran lahella, etta pitaisihan se jossain vaiheessa katsastaa.

   Kapeilla kujilla loytoretkeily on yksi mun suosikkijuttu kaupunkimatkailussa, joten Marseilles kuulostaa oikein hyvalta. Mutta Avignon! Tuollaisen suosituksen jalkeen sille on vaikea olla lampiamatta. Pitaisi tosin ennen lomaa opetella sen verran ranskaa, etta pystyy tarpeen tullen laulamaan mukana!

   Poista
 6. Suomessa asumisen yksi harvoja huonoja puolia on juuri tuo, että jos mihin tahansa oikeastaan haluaa, on parasta lentää ja tuhlata siihen aikaa lentokentällä notkumisineen kamalasti aikaa. Ehkä junat olivat huippumodernit, kun yhteys avattiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla - linja on avattu noin 20 vuotta sitten, junien iasta en ole ihan varma, mutta luulen kylla, etta kaikki on kalustoa myoten ollut avajaisten aikana todella modernia. Ja kylla se tunneli tuntuu hyvin nykyaikaiselta edelleen (hmmm, taman lauseen kirjoitettuani huomasin, etta modernin ja nykyaikaisen kayttaminen synonyymeina ei ehka ole se paras idea)..

   Suomesta ei tosiaan ihan hirvean katevia raideyhteyksia Lansi- tai Keski-Euroopan suuntaan ole. mutta Venajalle paasee tosi helposti - Pietariin kolmessa tunnissa ja Moskovaan yon aikana. Okei, yojunassa matkustaminen ei saasta aikaa lentomatkustamiseen verrattuna, mutta on kokemuksena aivan upea ja maisemiakin nakee tietysti junan ikkunasta ihan eri tavalla (etenkin jos matkustaa kesalla, jolloin yollakaan ei ole liian pimeaa maisemien ihailuun.)

   Poista
 7. Olisipa täältä Helsingistäkin yhtä kätevä junamatka Pariisiin. Oon vähän kade. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Martina, haha – tiedan mita tarkoitat! Ihmettelen itse aina, miksi nain mahtavaa (ja edullista!) yhteytta tulee kaytettya niinkin vahan (ennen tata reissua olin Pariisissa viimeksi kaksi vuotta sitten). Toisaalta stadista paasee Pietariin kolmessa tunnissa, ja silti siellakin tulee kaytya ihan luvattoman harvoin..

   Poista
 8. Oho, enpäs tiennytkään että ton välin voi taittaa noin nopeesti ja helposti junalla! Hinta kiinnostaa muakin. :D Junalla matkustaminen on hauskempaa kun lentäminen, sillä lentokentillä odottelu on tylsää ja näkeehän junan ikkunasta ihan erilaisia maisemia, kuin lentäen.

  VastaaPoista
 9. Pari vuotta sitten suunniteltiin reissua, jossa käytäisiin molemmat eli Lontoo ja Pariisi. Matka olisi helppo toteuttaa lentämällä ensin esim. Lontooseen, sieltä junalla Pariisiin ja sitten Pariisista takaisin Suomeen - tai toistepäin. Kiva lukea kokemuksestasi, että Eurostar on kannattava valinta tuolle pätkälle. En tiedä milloin suunnittelemamme matka toteutuu, mutta ainakin tiedän, että junaa voi tuolle välille harkita :)

  VastaaPoista
 10. Jos joskus onnistuisin kehittämään tarpeen käydä Lontoossa ja Pariisissa samalla reissulla, niin tämähän pitäisi pitää mielessä!

  VastaaPoista
 11. Tuo juna vaikuttaa kyllä kätevältä! Euroopassa on muutenkin niin helppo mennä junalla paikasta toiseen. Suomesta ei tosiaankaan noin vain pääse muualle junailemaan.

  Viime kesänä menin linja-autolla Pariisista Torquayhin, Englantiin. Matka kesti varmaan kymmenisen tuntia, mutta ihan jännittävää oli ajella bussilla kanaalin alittavaan junaan ja yhtäkkiä ollakin Englannissa.

  VastaaPoista
 12. Ihania Pariisi-tunnelmia! Itse olen myös junien kannattaja, paljon mukavampaa kyytiä kuin lentäminen ja näkee samalla maisemia. Eikä se kokonaismatka-aika usein ole paljoakaan pidempi, kun laskee mukaan lentokentälle siirtymiseen kuluvan ajan ja sen, että siellä pitää olla hyvissä ajoin. Eikä junassa tarvitse murehtia matkatavararajoituksistakaan.

  VastaaPoista
 13. Jos olisi mahdollisuus päästä Pariisiin (tai Lontooseen) parissa tunnissa, menisin varmaan joka viikonloppu! :)

  VastaaPoista
 14. Jos pääsisin parissa tunnissa Pariisiin (tai vaikka Lontooseen), menisin varmaan joka viikonloppu! :)

  VastaaPoista
 15. Keski-Euroopassa se matkustaminen on niin ihanan helppoa - parissa tunnissa hurauttaa junalla maasta toiseen. Ollessani töissä Amsterdamissa tein juuri tällaisia junamatkoja. Nyt kun matkustan pari tuntia junalla, pääsen Savonlinnasta Mikkeliin! Tosi kauniita tunnelmakuvia postauksesasi!

  VastaaPoista
 16. Ei paha vaihtoehto, ei paha... Eikä aikaa tuhraannu lentokentilläkään, siellä ne tunnit vasta ohi hujahtaakin. Asupa jommassa kummassa... :)

  VastaaPoista
 17. Hienoja kuvia! Tuo on ollut suunnitelmissa, mutta toteutus on jäänyt vaiheeseen. Ehkä seuraavan Lontoon reissun yhteydessä :P. Ihanaa, kun noin helposti pääsee siirtymään maasta toiseen.

  VastaaPoista
 18. Oot ihan oikeassa tuossa Eurostar-asiassa! Me ollaan nyt Pariisissa (muuten juurikin 10 minuutin päässä Gare du Nordilta vuokraamassamme asunnossa haha) ja tultiin Air Francen kyydillä, ihan puhtaasti tosin hintasyistä. Air France oli 80£, Eurostar oli 290£. Eli halvat Eurostar-liput eivät olleet enää tarjolla. :( Se on ehdottomasti kätevin tapa matkustaa kuten sanoit ja käytän kyllä varmasti vastaisuudessakin.

  VastaaPoista
 19. Keski-Euroopassa on nuo välimatkat kyllä lyhyitä ja juna erinomainen vaihtoehto päästä nopeasti keskustasta keskustaan. Itse matkustin pääsiäisenä Amsterdamin lentokentältä Brysseliin junalla, ja sillä olisi voinut jatkaa Pariisiin saakka. Puolessatoista tunnissa Amsterdamista Brysselin keskustaan matka taittui nopeasti ja oli varsin mukava matka. Eipähän tuo Lontoo Pariisi välikään mahdotonta olisi junalla matkustaa, kun se noin nopea on. Ei tarvitsisi aikaa viettää lentokentillä.

  VastaaPoista
 20. ensi kerralla pitää Lontoon reissulle kyllä varata useampi päivä (nyt tulossa reissulla vain 4...) että ehtisi Pariisissakin käydä pyörähtämässä!

  VastaaPoista
 21. Mä Luxemburgissa asuessa kävin usein TGV:llä Pariisissa, ja onhan se ihan luksusta, että kahdessa tunnissa pääsee taittamaan tuon matkan, joka lentäen veisi tunnin. Ja Luxin ja Pariisin välillä ei edes ole mitään turvatarkastuksia tms, sen kus astut junaan! Toisaalta paikkaliput kyllä on. Eikö Eurostarilla siis ole?

  VastaaPoista
 22. Tästä sainkin nyt inspiksen että reissaamme tulevalla Lontoo-reissulla myös Pariisiin. Tosin mua jotenkin ahdistaa kauheesti ajatus siitä pitkästä tunnelista, mutta eipä siinä oikeestaan mittään eroa metrotunneleihin ole, joten aika naurettavaa kai :D.

  VastaaPoista
 23. Itse olen vain jatkuvasti kateellinen siitä että keskemmällä eurooppaa asuvat pääsevät niin nopeasti ja edullisesti liikkumaan upeasta kohteesta toiseen. Vaikka euroopassa toki kaikki on toisiaan lähellä - jopa Suomi, ainakin näin Australian mittakaavassa, tuntuu niin vaivalloiselta se Suomesta lähteminen aina. :)

  VastaaPoista
 24. Kävin Pariisissa hieman yli vuosi sitten, ja olisin halunnut matkustaa Eurostarilla, mutta hinnat olivat todella korkeat! Saattaa olla, että olin vähän myöhässä liikenteessä... :D Lentäminen tuntui typerältä vaihtoehdolta, joten menin bussilla. 8-tuntinen matka meni yhdessä hujauksessa!

  VastaaPoista
 25. En tajunnutkaan, että tuota väliä pystyy reissata noin kätevästi :) Ihania kuvia!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)