This is a local shop for local people

Niin mielenkiintoinen ja hauska kaupunki kuin Lontoo onkin, ei täällä asuminen sentään joka päivä ole teatterikäyntejä ja ravintolaillallisia. Ja hyvä niin, koska olen ainakin itse sellainen, että tarvitsen kaiken menon ja meiningin vastapainoksi myös rauhallisia, rentouttavia päiviä, joiden aikana kalenteria ja herätyskelloa ei tarvitse edes vilkaista. Rakkauteni vapaata aikaa kohtaan kasvoi huippuunsa Italiassa, jossa juuri mitään kaveritapaamisia tai leffailtoja ei tosiaankaan tarvinnut suunnitella päiviä etukäteen.

Pääsetkö jätskille, nähdään Duomolla puolen tunnin päästä? Si grazie! Mitä tehtäisiin illalla? No tavataan kaupungilla ja mietitään sitten!


Nykyään itse asiassa jopa ahdistun, jos ystäväni haluavat sopia tapaamisistamme viikkoja aikaisemmin. Eikö muka ole hauskempaa päättää, haluaako perjantaina lähteä leffaan vai klubille, vasta samana iltana sen hetkisen fiiliksen mukaan? Ja eikö ex tempore -treffeille jäisi paljon paremmin aikaa, jos kaikki eivät varaisi kavereitaan to do -listoille viikkoja etukäteen?

No, on selvää, ettei rytmi Lontoon kokoisessa kaupungissa voi olla samanlainen kuin ihanassa, pienessä Firenzessä - tai kotoisessa Suomessa. Arki on täällä huomattavasti intensiivisempää kuin esimerkiksi Stadissa jo siksi, että koulutyöt vaativat niin paljon enemmän aikaa. Lisäksi niin Helsingissä kuin Firenzessäkin asuin sen verran keskustassa, ettei matkaa bileisiin, koululle ja jätksille ollut juuri lainkaan - Suomessa majailin Fredalla lähestulkoon Tennispalatsia vastapäätä, ja Italiassa viidentoista minuutin kävelymatkan päässä Firenzen Duomosta.

Lontoossa taas tube on pitkien välimatkojen vuoksi olennainen osa paitsi koulumatkoja, myös keskustareissuja, leffakäyntejä (jouduin juuri tänään kieltäytymään leffaillasta kavereiden kanssa, koska en yksinkertaisesti jaksanut matkustaa tuntia Notting Hillissä sijaitsevaan teatteriin, kun olin jo aamulla viettänyt julkisissa kaksi tuntia matkallani South Kensingtoniin ja takaisin) ja baari-iltoja. Asumme zone 2:lla, eli emme mitenkään erityisen kaukana keskustasta, mutta centre on ymmärrettävistä syistä täällä aika laaja käsite. ;) Lisäksi metro toimii viikonloppuisin huoltotöiden vuoksi paljon arkipäiviä tehottomammin. (Ma-pe en voi kuin ylistää tuben nopeutta, tehokkuutta ja laaja verkostoa, vaikken aamuruuhkassa seisomisesta erityisemmin pidäkään.)

Oikeasti syytä kauas lähtemiselle ei aina olisi. Meidänkin alueellamme on ainakin kolme pubia, useampi kahvila ja iso joukko ravintoloita, joista emme ole vielä vierailleet yhdessäkään. Läheisellä high streetillä pääsee shoppailemaan huomattavasti Oxford Streetia pienemmissä ruuhkissa, eikä lähimpään leffateatteriinkaan ole kuin 15 minuutin kävelymatka. Pari päivää sitten päätimme illalla kotin kävellessämme kokeilla uutta reittiä kaupalta kotikadulle -ja löysimme ihana puiston, josta emme olleet tienneet mitään, vaikka se sijaitsee parinsadan metrin päästä kotoamme.

Ehkä olisikin oikea aika ottaa oppia The League of Gentlemenin (Herrasmiesliigan) kahdesta kummallisesta kaupanpitäjästä ja ruveta suosimaan paikallisille ihmisille tarkoitettuja paikallisia kauppoja. ;) Tai ainakin tutustua uuteen asuinalueeseemme vähän paremmin, täältä kuin tuntuu paljastuvan helmiä toisensa jälkeen. Nyt lähden sunnuntaiaamun kävelylle - juuri siihen pieneen puistoon, jonka pari päivää sitten bongasimme. Rentouttavaa ja kiireetöntä sunnuntaita kaikille lukijoille! :)

Kommentit