Jännitystä teatterissa


Kuten aiemmin kerroin, ei poikaystäväni synttäreiden juhliminen rajoittunut vain ravintolaillalliseen. Päätin myös varsinaisen lahjan suhteen jatkaa Lontoo-teemalla. Kaupunki on kuuluisa huikeasta musikaali- ja näytelmätarjonnastaan, ja tykkäämme kummatkin käydä teatterissa, mutta, noloa kyllä, emme tänne muuttomme jälkeen olleet kerennet käydä näytöksissä vielä kertaakaan. Asiaan oli saatava muutos!


Koska vietimme viime viikon illat aika tiiviisti brittiläisen laatusarja Sherlockin jännitävässä seurassa, halusin jatkaa mysteerien teemalla myös teatteri-iltanamme. Agatha Christien Mousetrap sopi tarkoitukseen mainiosti, ja on pisteenä i:n päälle maailman pisimpään esitetty näytelmä pyörittyään tunnelmallisessa lontoolaisessa keskustateatterissa jo 59 vuoden ajan. Kuten yllä oleva kuva kertoo, oli meidän näytöksemme sarjassaan kahdeskymmenesneljästuhannes viidessadas kahdeksaskymmeneskolmas. Quite impressive!

Olen itse Christien kirjojen uskollinen fani ja olin kyllä lukenut Hiirenloukon, mutta niin monta vuotta sitten, etten loppuratkaisua muistanut - enkä edes arvannut. ;) Myös sankari itse piti esityksestä oikein paljon: teatteri oli tunnelmallinen, näyttelijät loistavia ja tarina nokkela. Ylipäätään teatteriin menossa on omaa taikaansa: on aivan eri asia seurata näyttelijöitä livenä parin metrin päästä kuin kuvattuina isolta valkokankaalta (vaikka rakastankin myös elokuvien katsomista!). Teatterissa käynnin juhlallisuutta lisää osaltaan pukeutuminen, johon ainakin itse panostimme tavallista iltaa enemmän (minä pukeuduin hameeseen ja ekassa kuvassa näkyvään, mummolta saatuun ylisuureen kauluspaitaan, poikaystävä suoriin housuihin ja kauluspaitaan). Ja se kannatti: saimme kummatkin asuistamme kehuja naulakonvartijalta  - olimme kuulemma very elegant, haha. ;)


Briteissä teatterissakäynti ei ole myöskään kovin kallista huvia. Meidän lippumme  parhaille paikoille eturiviin maksoivat kahdeksankymppiä, mutta ihan hyviä paikkoja takaata saattaa saada jopa puolet halvemmalla. Mousetrap ei tietääkseni muista Lontoon show'sta poiketen myy alennuslippuja, mutta esitys on sen verran hyvä, että täyden hinnan pulittaminen siitä ei tosiaankaan harmita. Onko joku lukijoista käynyt viime aikoina Lontoossa tai jossain muualla katsomassa jonkun hyvän esityksen? Vinkkejä otetaan vastaan, sillä iltamme oli niin onnistunut, että haluamme teatteriin jo pian uudestaan!

Kommentit