Synttärijuhlat 28. kerroksessa

Kun poikaystävä täyttää pyöreitä vuosia, on hyvän avovaimon pakko keksiä lahjaksi jotain spessua. Niinpä aloitinkin bf:n viime perjantaina juhlittujen synttäreiden suunnittelun jo monta viikkoa sitten.

Lähtökohtanani lahjan valinnassa oli se, että halusin sen jotenkin juhlistavan Lontoota  - varsinkin kun juhlakalu itse oli muutamaa päivää aikaisemmin harmitellut, ettemme kiireidemme vuoksi ehdi nauttia kaupungin tarjonnasta sen ansaitsemalla tavalla. Meillä on myös ollut tapana viettää synttäreitä romanttisen illallisen merkeissä, ja päätin jatkaa tätä juhlavaa perinnettä. Ei siis aikaakaan, kun selailin Internetissä erilaisia restaurants with the best view -listoja. Näköalan lisäksi tärkeä tekijä illallispaikan valinnassa oli tietysti itse ruoka, ja vaikka en paljon ravintoloista tiedäkään, sen verran olen kuitenkin kuullut, että Michelin-tähti on tässä suhteessa ainakin jonkinlainen laadun tae. Kun Hyde Parkin vieressä komeilevvan Hilton-hotellin ylimmän kerroksen Galvin at Windows -ravintolassa yhdistyi sekä sijainti 28. kerroksessa että kaikkien arvostelujen mukaan hyvin ansaittu Michelin-tähti, oli valinta helppo.


Mun on pakko myöntää, että jännitin aika paljon, kun saavuimme (kaksikymmentä minuuttia myöhässä) Hiltonin hulppean ala-aulaan ja kapusimme pari kertaa oikea hissiä etsittyämme rakennuksen ylimpään kerrokseen. Jännitystä ei ainakaan helpottanut se, että ravintolan superkohteliaat tarjoilijat a) tuntuivat saaneen kasvatuksensa jossain yksityiskoulussa (enkä tosiaankaan halunnut vaikuttaa sivistymättömältä moukalta!) b) äänsivät ranskaa täydellisesti (vastapainoksi en itse edes ollut ihan varma, mitä tilasin) ja c) pitivät itsestäänselvyytenä, että ruoan kanssa tilataan myös kallista viiniä (josta me tiedetään vielä vähemmän kuin ranskalaisesta keittiöstä). Olin helpottunut siitä, että poikaystäväni oli leveästä hymystään päätellen enemmän kuin tyytyväinen valintaani ja meille varattuun fantastiseen ikkunapöytään, mutta pelkäsin samalla tekeväni jonkun nolon mokan, josta ravintolan henkilökunta huomaisi, ettemme käy tällaisissa paikoissa ihan joka perjantai.

Onneksi tajusin pian, että a) mitä sitten, ettemme ole käyneet täällä aikaisemmin? Kerta se on ensimmäinenkin! ja b) kohteliaisuudella pääsee pitkälle, vaikkei kaikkia käytösnormeja osaisikaan. Poikaystäväni muistutti myös aika osuvasti, että tarjoilijoilla oli varmasti muutakin tekemistä, kuin jokaisen pikku liikkeemme arvostelu (vaikka niiden tarkkailu selvästi kuului työnkuvaan, niin hienovaraisesti ja tyylikkäästi he ennustivat jokaisen toiveemme!). Myös se, että huomasin viereisen pöydän pariskunnan napsivan valokuvia, rentoutti minua aika lailla - itse emme aivan niin rohkeaan käytökseen kuitenkaan uskaltautuneet. ;) Tai ehkä alkupalaksi nautitulla shamppanjamaljalla oli rauhoittava vaikutus - joka tapauksessa, alkuruokaan mennessä olin unohtanut kaikki hölmöt epävarmuuteni ja keskityin nauttimaan herkullisesta seurasta ja uskomattoman makeasta näköalasta. Seurasta nyt puhumattakaan. ;)

Palvelun, ruoan ja ikkunanäkymine lisäksi ravintolalle on pakko antaa kunniamaininta myös poikaystäväni syntymäpäivän huomioinnista: pöytään kannettiin kaupan päälle onnittelutekstillä koristeltu syntymäpäiväleivos, ja tarjoilijat toivottivat useampaan kertaan Happy birthday, sir! 
Yksi hauska puoli ulkona syömisessä on pukeutuminen. Galvinin pukukoodi ei ole erityisen strict, ja valitsin päälleni mummolta saamani kultaisen mekon, kimaltelevat mustat sukkikset ja korolliset mustat talvisaappaat. Mekko on oikeasti kokoa 38, ja sen on luultavasti tarkoitus olla tyköistuva, mutta mielestäni se toimii erinomaisen hyvin myös liehuvana versiona. Koska itse asu oli niin kevyt, valitsin sen ylle uuden toppatakkini. Valinta osoittautui oikein fiksuksi, koska halusimme illallisen jälkeen lähteä vielä pienelle kävelylle: kuljimme Buckinghamin palatsin kautta Trafalgar Squarelle, jossa valotaulu laskee paitsi päiviä, myös tunteja, minuuttia ja sekunteja Lontoon ensi vuoden Olympialaisiin (kuva yllä). Ilta oli kaiken kaikkiaan aivan ihana, mutta synttärijuhlinta ei kuitenkaan rajoittunut pelkästään siihen... lahjan toisesta puolesta lisää vähän myöhemmin. ;)


Kommentit