Terveisiä Pariisista!


Kuten vähän epäilinkin, se kesän alussa valittelemani matkaväsymys ehti haihtua muutamassa viikossa. Pian löysin itseni jo katselemasta uusia matkoja, ja tänään juhlistimme elokuun alkua yhdessä lempikaupungeistamme - ihanassa ja romanttisessa Pariisissa. 

Tämä on kuudes vierailuni La Ville Lumieressa, ja kolmas sitten viime vuoden toukokuun. Vaikka olenkin siis viettänyt Pariisissa viime vuosina suhteellisen paljon aikaa, en voi vieläkään sanoa kiertäneeni sen kaikkia päänähtävyyksiä (eikä ihme - pelkästään Louvreen kun voisi helposti käyttää monta viikkoa). Tällä reissulla olemme kuitenkin keskittyneet toisaalta vähän vähemmän tunnettujen kohteiden ja aktiviteettien bongailuun ja toisaalta taas tutuissa suosikkipaikoissamme hengailuun.Ollemme tähän mennessä muun muassa

- käyneet 20 kilometrin iltakävelyllä pitkin Seinen rantoja
- tutustuneet 15. kaupunginosaan, jossa majapaikkamme sijaitsee
- istuskelleet 'Rakkauden sillalla' kitaransoittoa kuunnellen


- soudelleet Bois de Bolognen puistossa
- syöneet kuusi pain au chocolatia ja vähintään saman määrän patonkeja
- viettäneet iltaa St. Martinin kanaalilla


- lentäneet vetypallolla kaupungin yllä
- shoppailleet alennusmyynneissä
- ihailleet Eiffel-tornin valoshow'ta useampanakin iltana

....sekä muuten vaan fiilistelleet tätä upeaa kaupunkia.
Loma on ollut ihana, vaikka kaikki ei olekaan mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Alun perin tarkoituksenamme oli kuvata paljon, mutta arvatkaa, muistimmeko pakata mukaan kameran laturin.. Kotiin unohtui myös luottokortti, mikä on hieman rajoittanut matkabudjettia - mutta ei se mitään. Pariisissa on paljon kiinnostavaa ilmaista tehtävää, ja patongit maksavat lähikaupassamme vain 80 senttiä. 

Astetta isommaksi ongelmaksi sen sijaan osoittautui Pariisiin pääseminen. Aiemmin suuressa arvossa pitämämme Eurostar yllätti meidät tällä kertaa huomattavan huonolla palvelulla. Jos emme olleet loman tarpeessa to begin with, niin Eurostarin asiakaspalvelun kanssa asioituamme olimme sitä varmasti, haha. Tästä ja ihanasta kesäisestä Pariisista lisää Lontooseen palattuamme. Siihen asti, a plus tard!

Kommentit

 1. Matkat joilla voi keskittyä omissa suosikkipaikoissa hengailuun ja fiilistelyyn ovat mun mielestä usein niitä parhaita! Aika kivoja juttuja te olette keksineet jo tutuksi käyneessä kaupungissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ovat! On kiva palata tuttuihin paikkoihin, vaikka toisaalta tekee tietysti aina mieli myös löytää uusia suosikkikohteita.. lomailijan (erittäin positiivinen) dilemma!

   Poista
 2. Samaa mieltä Helin kanssa. Ensimmäiset kerrat nähtävyyksiä pursuvissa kaupungeissa on melko raskaita, ja tuntuu että kaupungin fiilikseen pääsee mukaan vasta sitten kun siellä ei tarvitse kulkea kartan ja opaskirjan kanssa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Ja vaikka tietaisi, ettei yksi kayntikerta kuitenkaan riita niiden kaikkien pakko kayda -kohteiden kiertamiseen eika siis kannattaisi stressata, niin joskus tulee kuitenkin stressattua... hassua. :)

   Poista
 3. Parasta matkustamista on, kun ei ole stressiä "pakollisten" nähtävyyksien kiertämisestä vaan voi nauttia tunnelmasta. Pohdin aihetta kun kävin Pietarissa: http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/2016/05/05/mina-ja-mertaranta-matkalla-pietariin/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos linkistä, mä luen sattuneesta syystä enemmän kuin mielelläni Venäjään sijoittuvia postauksia :) Pietari on juurikin Pariisin kaltainen kaupunki siinä, että nähtävää ja tehtävää riittää useammalle reissulle, mutta toisaalta 'mitääntekemättömyys' on niin kauniissa puitteissa myös aina hyvä idea!

   Poista
 4. Äh, mua harmittaa, kun mieheni kävi toukokuussa Pariisissa ja itse en päässyt mukaan. Blääh! No, onneksi sinne voi mennä uudestaan ja yhdessä. Suurkaupungissa varmasti riittää nähtävää, mutta toisinaan on kiva nähtävyyksillä juoksemisen sijaan vain viettää rauhassa lomaa ja ilman sen kummempia aikatauluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Ja oi, ymmärrän hyvin että harmittaa, mutta onneksi Pariisiin on kuitenkin helppo päästä myös Helsingistä - ja se toimii mihin vuodenaikaan tahansa :)

   Poista
 5. Juuri tuollainen fiilistely on minusta parasta kaupunkilomilla. En ole mikään museoihminen. Fiilistelyn lisäksi hyvä ruoka ja juoma ovat kaupunkilomien parhaimmistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kyllä! Jossain vaiheessa ruoka oli mulle matkoille täysin toissijainen juttu, nykyään se on joskus jopa THE THING.

   Poista
 6. Tehän olette tehneet vaikka mitä! Voi, Pariisiin tulikin ikävä. Puhutko muuten itse ranskaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, mullekin tuli! Vaikka olin siellä juuri viikko sitten :) En valitettavasti puhu, olen kyllä lukenut kurssin tai kaksi, mutta pystyn lähinnä sanomaan merci, au revoir sekä je suis desole, je ne parle pas francais haha :D Haluaisin kyllä oppia! Puhutko sinä?

   Poista
 7. Pariisi on sen kokoinen kaupunki, että luulisi sieltä löytyvän jotain kivaa vielä tulevillekin reissuille. :) Itse olen käynyt siellä vain kerran, niin iso osa niistä perusjutuistakin on näkemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti! Ja multakin puuttuu tosiaan osa perusjutuista, en esimerkiksi ole vielä kertaakaan käynyt Pariisin Pantheonissa sisällä - se on ainakin ihan ehdottomasti listalla. Haluaisin myös osallistua Pariisissa jollekin katutaidekierrokselle, siellä kun on melkein joka kadunkulmassa toinen toistaan mielenkiintoisempia teoksia, joista olisi kiva oppia lisää. Parempi lopettaa tähän, etten mene heti ostamaan uusia lippuja :D.

   Poista
 8. Ihana Pariisi! Itse olen käynyt vain yhden kerran. Tarkoitus olisi kyllä joskus lähteä uudemman kerran Thomaksen kanssa yhdessä viikonloppureissulle.

  Siellä riittää nähtävää varmasti moneksi kerraksi. Teidän reissu vaikutti ainakin tosi ihanalta ja samoja juttuja haluaisin päästä testailemaan ja fiilistelemään.

  Katutaidetta olisi kiinnostava bongailla ja tutkia ympäriinsä kävellen. Pariisi. 😊💕

  Titta

  VastaaPoista
 9. Vetypallo näyttää hauskalta! Pariisissa on kyllä kiva tunnelma. Se mikä jäi toissakevään vieralulta mieleen, oli kyllä kodittomien jäätävä määrä. Aikaisemmilla Pariisin matkoillani en ollut sitä huomannut, mutta nyt kodittomia nukkui aivan jokaisessa kulmassa, johon silmäyksen loi. Ja rottia, niitä näkyi myös!

  VastaaPoista
 10. Pariisi vaatii kyllä usemman visiitin jos meinaa päänähtävyyksien lisäksi ehtiä tekemään jotain muutakin. Viehättävä kaupunki kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
 11. Niin paljon olette ehtineet. Joskus on tiedätkö ihan hyvä, ettei se luottokortti tule mukaan ;) Mä en oo käynyt kuin kerran Pariisissa, mutta joskus kyllä pitää antaa sille toinen mahdollisuus. Päänähtävyydet ehtii nähdä, kivempi on seikkailla ja nähdä jotain muuta.

  VastaaPoista
 12. Olen käynyt kahdesti Pariisissa, mutta siitä on jo niin paljon aikaa, että tekisi taas kovasti mieli käydä kaupungissa.

  VastaaPoista
 13. Hanneli / duinireissaaja9. elokuuta 2016 klo 17.06

  Pariisi on tuttu vain työmatkoilta, ja tuntuu että ihan kaikki on siellä vielä näkemättä. Tämän kesän katastrofiviikko jumissa messuhallin kupeessa vielä lisäsi kaipuuta entisestään.

  VastaaPoista
 14. No nyt iski koti-ikävä - Pariisi on niiiiiiin ihana fiilistelykaupunki! Siellähän nähtävyyksiä riittää, mutta parasta on kiertelyn lomassa istahtaa kahvilaan, puistoon tai jokirantaan seuraamaan elämän menoa viinilasillisen ja pikkupurtavan kera. Ihana kaupunki! <3

  VastaaPoista
 15. Miksi muuten käy niin, että se kameran lataus unohtuu tai laturi jää kotiin, kuten minulla Lontoon matkalla. Vetyilmapallolentokuvia olisi kiva nähdä. Me olimme Pariisissa kuusi vuotta sitten viisi ihanaa päivää. Eikä Pariisi ollut kallis vaikka miehelleni oli etukäteen uskoteltu. Söimme jopa erittäin hyvän menuun 15 eurolla(sipuulikeittoa, porsaan koipea ja jotain jälkkäriä. Oli todella maukasta. Eniten mieleen jäi sipulikeitto juustolla.

  VastaaPoista
 16. Pariisiissa on tullut käytyä vain kerran ja silloinkin vain kahden yön reisullla. Kaupunki jäi kyllä positiivisesti mieleen ja vaikka me olimme siellä tammikuussa - niin kauniina talvimoodissaankin! Tuollaista vetypallolentelyä olisi aivan mahtavaa päästä kokeilemaan.

  VastaaPoista
 17. Ihan samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa - jo entuudessaan tutuissa paikoissa on jotenkin ihan eri lailla levollisin mielin liikenteessä kun ei ole enää sitä pakonomaista tarvetta tunkea kaikki turistinähtävyydet muutaman päivän sisään ähkyahmittavaksi.

  PS. Vetypallo? VETYPALLO? Tästä haluan kuulla lisää!

  VastaaPoista
 18. Isoissa kaupungeissa on kiva käydä sittenkin kun pakolliset on katsottu (tosin niitäkin tulee aina joskus lisää). Viimeksi meille uusia juttuja Pariisissa käydessämme oli pitkän päivän retki Normandiaan ja sitten toisaalta vierailu rauhallisella Pere Lachaisen hautausmaalla.

  VastaaPoista
 19. Kerran olen käynyt Pariisissa, ja se riitti mulle. Ranska tai Pariisi ei ole yhtään mun paikka.
  Ei niin tunnettuja paikkoja on aina kiva kiertää, missä tahansa kaupungissa :)

  VastaaPoista
 20. Jos kameran laturi ja luottokortti on jäänyt kotiin, niin siinähän on ihan uudenlaiset puitteet lomailulle! Toivottavasti teillä oli rentouttava loma. :-)

  VastaaPoista
 21. Pariisi on mukava paikka, mutta ahdistaa sinne ensimmäistä, toista tai jopa kolmatta kertaakin saapuvan helposti. Olisi niin paljon ja kaikkea ei vain ehdi. Kiva lukea, että ette ahnehtineet, vaan osasitte ottaa rennosti.

  VastaaPoista
 22. Olisi ollut kiva lukea siitä tarkemmin, mitä siellä Pariisissa voi pikkubudjetilla tehdä. Ja tarkemmin esim tuosta ilmapalloilusta Pariisin yllä. Mun visiitit kaupungissa kun rajoittuu vaan yhteen ja silloinkin helmikuun kylmänä päivänä ehdin vain käydä pikaisesti Louvressa ja Eiffeltornissa, johon kerrankin pääsi jonottamatta.

  VastaaPoista
 23. Hups, katosikohan mun aikaisempi kommentti jonnekin... Sitä vain kirjoitin, että sellaisessa kaupungissa on kiva reissata jonka jo hieman tuntee, niin jää enemmän aikaa vaan hengailuun ja fiilistelyyn :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)