Syksyn värejä metsästämässä // Chasing the Autumn ColoursTänä vuonna syksyinen luonto näyttää jostain syystä vielä tavallistakin värikkäämältä ja loisteliaammalta. Oletteko huomanneet saman? Ehkä se johtuu siitä, että viime vuonna vietin syksyn tiiviisti toimistossa, kun taas nyt yliopistoon palattuani olen voinut halutessani livahtaa kirjastosta kävelylle ihailemaan upeita syysmaisemia.

Oli miten oli, en tunnu saavan väriloistosta kyllikseni, vaan otan ilon irti jokaisesta mahdollisuudesta päästä ulkoilemaan keltaisten lehtien keskelle. Lehtikasoja voi tietenkin bongailla ihan tavallistenkin katujen varsilta, mutta erityisen upeilta ne näyttävät Lontoon monissa puistoissa ja puutarhoissa. Viime viikolla kävin useampaan otteeseen Regent's Parkissa, jonka keltaisessa lehtimeressä voisi vaikka uida - tai ainakin kahlata (TJEU). Tänään päätimme lähteä varta vasten Hampstead Heath Extensioniin katsomaan, miltä syksy näyttää vähän metsäisemmissä maisemissa. 

Nimensä mukaisesti HHE on osa kuuluisaa Hampstead Heathia, Lontoon villeintä ja “metsämäisintä” puistoa. Itse kävin paikalla tänään ensimmäistä kertaa. Koska Hampstead Heath itsessään on aivan valtava ('that's a park and a half, it was more than enough', muistattehan?), en yllättynyt siitä, että extensionissakin riittäisi kierreltävää vaikka koko päiväksi. Sen sijaan pääsin taas kerran hämmästelemään sitä, miten sitä voikaan tuntea olevansa ihan maaseudulla - miljoonakaupungin keskustassa. 

Jätimme motskarin tien varteen ja lähdimme seuraamaan toinen toistaan jännittävämmän näköisiä polkuja ilman mitään suunnitelmia tai karttoja. Parin tunnin kävelyn aikana tapasimme mm. parven eksoottisia lintuja, yli kolmesataavuotisen puukaksikon ja useamman lammen. Talsimme läpi lehtikasojen, ruohokenttien ja mutalätäköiden. Paljon katsottavaa ja koettavaa jäi myyös seuraavalle kerralle - ja silloin aion varustautua matkaan korollisten kaupunkitennareiden sijaan kunnon ulkoilukengillä. :)


Kommentit

 1. Huikean näköinen syksy myös siellä päin! Suomessakin värit ja kelit ovat olleet enemmän kuin kohdillaan, meitä on hemmoteltu aivan uskomattomalla syksyllä. Ei olisi ollut parempaa vastaanottoa palata Suomeen, mutta ei tuo elämä hassumalta teilläkään päin näytä!

  VastaaPoista
 2. Onpa kivan näköistä! :) Opiskeletko siis nyt yliopistossa?

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniin syksyistä! Me kävimme eilen ajelemassa Barcelonaa ympäröivillä kukkuloilla eikä ainakaan vielä ollut kovin värikästä. Joinakin syksyinä on ollut kuin technicolor-leffoissa, mutta nyt oli lähinnä ruskeaa. Ehkä se tuosta vielä värikkääksi muuttuu, fingers crossed!

  VastaaPoista
 4. värit ovat juuri nyt täälläkin kauneimmillaan, joskin lämpötila on jo nyt omaan makuuni hieman liian alhainen....miten ihmeessä sitä taas kestää seuraavat kuukaudet :-/?

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniita kuvia. itsekin olen kiinnittänyt jotenkin eri tavalla huomiota tänä syksynä kaikkiin noihin väreihin... :)

  VastaaPoista
 6. Meillä alkavat lehdet vähitellen olla jo maassa. On jännä, miten moni kaunis asia jää huomaamatta arjessa, kun kulkee jotenkin laput silmillä. Onneksi on koira, jonka kanssa on pakko olla ulkona ja huomata vaikka ne keltaiseksi käyneet puut.

  VastaaPoista
 7. Ihanan syksyiset kuvat. Lontoo tarkoitus valloittaa keväällä....

  VastaaPoista
 8. Hienot kuvat! Olen käynyt Regent's Parkissa ja tietysti Hyde Parkissa syksyllä, mutta hienoa olisi päästä vähän suurempaankin puistoon Englannissa. Linnut ovat aika eksoottisia, kun monet niistä on kaukomailta tuotuja ja elävät puoliksi villiintyneinä puistoissa.

  VastaaPoista
 9. Minäkin olen täällä Madridissa ihmetellyt, että täällähän on ruska. Erityisesti Retiron puisto on niin kaunis. Taidankin huomenna ottaa kameran mukaan ja lähteä puistoon kuvaamaan ruskaa postauksestasi inspiroituneena :).

  VastaaPoista
 10. Totta, ruska on ollut runsas, värikäs ja kaunis. Nyt viikonloppuna ja eilen monella kadulla Helsingissä tai Espoossa sai oikein (mukavasti!) kahlata lehdissä!

  VastaaPoista
 11. Kauniin syksyistä sielläkin päin! Onneksi niin monessa suurkaupungissa on ymmärretty puistojen ja viheralueiden merkitys viihtyisyydelle, niihin on niin ihana suunnata hetkeksi viettämään aikaa miljoonakaupungin hälystä.

  VastaaPoista
 12. Ihania syksykuvia! Tykkään syksystä, sen väreistä ja jopa ilman pienoisesta kirpeydestä. Minä en kylläkään pääse päivällä nauttimaan aurinkoisista syyspäivistä ulos, koska istun toimistossa pimeään saakka... Pitää toivoa viikonlopulle hyvää syksysäätä, niin pääsen minäkin siitä nauttimaan! :)
  (Edellinen viesti tais mennä vahingossa gmailiin kirjautuneena ja koko nimellä, älä pliis julkaise sitä)

  VastaaPoista
 13. Tulipas näistä kuvista hyvälle tuulelle :) Suomessa on ainakin aurinko paistanut pidempään kuin normaalisti ja on todella ollut erikoisen kaunis syksy.

  VastaaPoista
 14. Minulle luonnon läheisyydellä on todella suuri merkitys, siitäkin huolimatta että olen aina ennen pitänyt itseäni ennen kaikkea suurkaupunki-ihmisenä. Kesä on toki ihaninta aikaa vuodesta, mutta on syksyssäkin oma lumonsa ja kauneutensa, ja sillä on aika paljon tekemistä juuri noiden ihanien värikkäiden lehtien kanssa. <3

  VastaaPoista
 15. Kävin nyt viikolla Helsingissä ja hämmästyi sitä valtavaa lehtipuiden pudottamaa lehtien määrää. Ihanaa keltaista lehtikassa kaikki kadut täynnä ainakin Hietaniemen suunnalla. Oulussa lehtipuita on niin paljon vähemmän kaupungin alueella, että sellaista näkymää ei pääse syntymään.

  VastaaPoista
 16. Miten kaunista! Mulla meni Lapin syksy melkein kokonaan ohi, kun tuuli vei lehdet melkein heti kun tuli värit. Yksi ruskareissu päästiin tekemään, mutta ei se ollut mitään tällaista. Ihania puistoja Lontoossa! Harmi, ettei joulun jälkeen ole enää vehreää tai värikästä. :/

  VastaaPoista
 17. Muutama todella kiva kuva, esimerkiksi punaiset tennarit teki väreistä täydellisen yhdessä kuvassa :-)

  VastaaPoista
 18. Aivan ihanan näköistä! Syksy on kyllä ollut kaunis kaikkine väreineen, olen huomannut saman!

  VastaaPoista
 19. Oi kyllä, Suomenkin syksy on ollut aivan uskomaton. Upeita aurinkopäiviä riittää! Toisaalta ehkä ruska ei ole ainakaan etelämässä ollut kovin vahva, kun kesti pitkään, ennen kuin yöt olivat miinuksella. Mutta lämpimät aurinkopäivät otan avosylin vastaan. Ei tunnu yhtään, että on jo marraskuu!

  VastaaPoista
 20. Ihania kuvia :) Syksy on varmaan kaunein vuodenaika!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)