Apinointia // Aping Around

Can you spot me in the woods?


For English, scroll down!

Mua snapchatissä seuraavat (@lizahontas) tietävätkin jo, että vietin erään syyskuisen sunnuntain tavallisesta poikkeavalla tavalla.

Jos yleensä luen sunnuntaisin kirjoja, otan aurinkoa jossain Lontoon upeista puistoista, lähden pyöräretkelle tai kiertelen muuten vain kaupunkia – sanalla sanoen, chillaan – tällä kertaa keikuin puiden latvoissa, hypin oksalta toiselle kuudentoista metrin korkeudessa ja liidin liaanilla peltojen ja metsien yli.

Voisi melkein sanoa, että koko päivä meni apinoinniksi.

Thank for the groufie, Reagan!


En tosin tiedä, tarvitsevatko karvaiset ystävämme Pohjois-Lontoon metsissä hyppiessään turvavaljaita ja vaijereita.

Minulle ja noin kymmenelle muulle mukana olleelle brittibloggaajalle ne joka tapauksessa annettiin Trent Parkin Go Ape! -seikkailupuistossa käteen heti ensimmäiseksi – tai heti sen jälkeen, kun olimme allekirjoittaneet paperin, jossa korostettiin, että iltapäivän aktiviteetit tulisivat olemaan vaarallisia ja että osallistuisimme niihin omalla vastuulla.Tämän jälkeen kuuntelimme ystävällisen ohjaajamme jakamat turvallisuussäännöt to-del-la huolellisesti – kuten tarkoituksena varmasti olikin.

Rohkeutta testiradalla kerättyämme lähdimme kiertämään puistoa ja sen viittä, joka etapilla jännittävämmäksi muuttuvaa seikkailurataa.

Osa esteistä oli fyysisesti hankalia – ainakin allekirjoittaneelle, joka ei vietä kauheasti aikaa kuntosalilla –  toiset taas vaativat “ainoastaan” uskallusta, kuten jokaisen radan päättävät hurjat köysiradat. Näin jälkikäteen olen erittäin tyytyväinen siihen, että pakotin itseni aina valitsemaan sen hankalimman ja pelottavimman ratavaihtoehdon, mutta siellä korkeuksissa se ei aina tuntunut niin fiksulta vaihtoehdolta.Vähän päivän tunnelmia voi katsoa mun snapchat-stoorista, mutta valitettavasti kuvat tai videot eivät tee oikeutta sille fiilikselle, minkä kokee, kun järjen äänen tukahdettuaan heittäytyy köyden varassa alas puun latvasta.

Kuten sanoin videollakin, en malta odottaa, että pääsen tekemään jotain tällaista uudestaan - ehkä jopa jossain toisessa maassa. Apinointi ei nimittäin ole vain brittien huvia, vaan vastaavia seikkailupuistoja löytyy ympäri maailmaa. Esimerkiksi Virossa haasteratoja on ollut jo pitkään, ja Suomeenkin niitä on viime vuosina avattu ihan kiitettävää tahtia - joskaan itse en ole vielä pässyyt testaamaan tarjontaa kummassakaan kotimaassani.

Oletteko te? Mitä olette tykänneet? Tai haluaisitteko kokeilla?

*********************************************************************************
If you follow me on Snapchat (@lizahontas – come on over!) you'll know that I spent one sunny September Sunday doing something ape-mazing.

No, really. Me and a bunch of other British bloggers went ape on a treetop adventure course in Trent Park, courtesy of BGO and Joe Blogs.

It all started with a safety induction, presented by Go Ape!'s amazing instructors who somehow managed to make me feel a bit less terrified.

I'm glad I wasn't the only one scared of heights (or rather, of falling)  – couple of other girls were also feeling a bit nervous, so we cheered each other through the five adventure courses and the uncountable high rope crossings, treetop ladders and Tarzan swings. 

You can probably see how excited we were from the photos and the snapchat video I posted above – though no media can really capture the feeling you get when you glide over a forest on a zip wire, the wind in your hair and the sound of your own screams in your ears.

A big thank you to Joe Blogs, BGO and my fellow bloggers for an amazing day out – it was so much fun, and I can't wait to do it again!

Relaxing with a cup of tea after our treetop adventure!

Kommentit

 1. Kaikkea pitää tietysti aina kokeilla. Pelkään vain, että olen liian kömpelö näihin ratoihin. Olen aina tottunut olemaan "liian" jotakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, et varmasti ole! Mä olen itsekin vähäsen kömpelö, mutta se ei menoa haitannut. Tärkeintä on, että muistaa kiinnittää turvavaljaat kunnolla, ja muu menee omalla painollaan. :)

   Poista
 2. Nää seikkailupuistot on noussut kyllä ihan huippusuosituiksi ja pääsin tänä kesänä itsekin ekaa kertaa sellaiseen. Joskus matkoillakin voisi olla kiva käydä kokeilemassa jotain uutta seikkailupuistoa! Kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, missä päin sä kävit? Suosittelisitko? En yhtään ihmettele, miksi näistä on tullut hitti - tuolla oli niiiin kivaa! :)

   Poista
 3. Juu, en ole kokeillut - enkä taida kokeillakaan. Ehkä jos olisin 30 tai 40 vuotta nuorempi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :) Suurin osa seikkailijoista näytti tuolla kyseisessä puistossa olevan parikymppisiä, mutta ainakaan GoApen sivuilla ei mainittu muita kuin alaikärajoja. :)

   Poista
 4. Mulla odottaa tällainen kutsu kahteen paikkaan. En mene. Puunlatvojen tasolla eteneminen, ei ole mun juttu : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ihan ymmärrettävää :) Oon kyllä semisti kateellinen noista kutsuista!

   Poista
 5. Iän myötä mut on vallannut ärsyttävä arkuus ja todennäköisesti jäisi väliin multakin :) Mutta kiva kuitenkin niille, jotka tykkäävät, että paikkoja on ja tulee lisää.

  VastaaPoista
 6. Kaikenlaista on kiva kokeilla. Menneenä kesänä otin ensi tuntumaa zip lineen ja liitovarjoiluun ja innostuin ikihyviksi molemmista, mutta tuohon en taitaisi lähteä. Sen verran pahasti (valitettavasti) on sohvaperunan vikaa. Jos olisin urheilullisempi, saattaisin innostuakin.

  VastaaPoista
 7. Me saimme häälahjaksi lahjakortin FlowParkiin ja Turun seikkailupuistoon oli sitten suunnattava (vaikka sainkin sitä menemistä kauhuissani lykättyä melkein vuoden). Noh, sillä helpoimmallakin radalla pääsi itku, ja kiertelin loppuajan lasten ratoja korkeintaan puolentoista metrin korkeudessa. :D Lopuksi halusin vielä haastaa itseni, ja typerä ideahan se oli, sillä tein perslaskun taidokkaasti yhdelle tasanteen kulmalle ja mursin varmaan häntäluuni, tai ainakin se on kahdenkin kuukauden jälkeen edelleen kipeä. Mietin edelleen, miksi ihmeessä se kulma ylipäätään oli suunnattu vaarallisen matalalla roikkuvaa rataa kohti. Eli jos tietää olevansa korkanpaikankammoinen ja kömpelöhkö, ei kyllä välttämättä kannata noille radoille lähteä. Mieluummin sitten vaikka zipliningia (ne olivat tuollakin sitä parasta antia!) tai jotain, missä ei niin helposti voi loukata itseään mutta saa silti voitettua pelkonsa. Ei siellä turhaan niitä papereita allekirjoitella, vaan homma on oikeasti vähän riskialtista.

  VastaaPoista
 8. Mä aina luen tai kuuntelen tällaisia juttuja hieman kateellisena: voi kun minäkin innostuisin jostain hurjasta, enkä olisi aina tällainen pelkuri... :)

  VastaaPoista
 9. Seikkailupuistothan on vaikka kuinka hauskoja! Niihin on tullut tutustuttua oman lapsen kautta ihan uudestaa, en usko että oltaisiin ilman lasta eksytty niihin. Jotain hyötyä siitäkin näemmä että on oma lapsi - saa olla itsekin lapsi uudestaan. :)

  Pitäisi varmaankin tuon snapchatin osalta vähän jaksaa aktivoitua, mutta tuntuu että nytkin on jo ihan tarpeeksi kanavia hoidettavana, jota ei meinaa aina jaksaa niitäkään.

  VastaaPoista
 10. En ole mikään korkeidenpaikkojen ystävä mutta tuollaiseen menisin mielelläni voittamaan itseäni! Vierumäellä käydessä jo ihastelin heidän paikkaa mutta ei ollut aikaa jäädä. Olkapääleikkauksen jäljiltä voimat tuskin olisivat ihan sitä luokkaa mitä urheillessa mutta uskoisin kyllä innostuvanii!!

  VastaaPoista
 11. Näyttää superhauskalta! Musta on kuitenkin näin vuosien myötä tullut tosi korkean paikan kammoinen, mutta lapsena olisin ollut ihan fiiliksissä :-D

  VastaaPoista
 12. Tämä olisi minulle liian extriimiä! :D En uskaltaisi!

  VastaaPoista
 13. Seikkailupuistot on vissiin nyt IN ihan jokapaikassa! Suomessakin niitä tulee kokoajan vaikka mihin, enkä mie ole käyny vielä kokeilemassa! Olispa niiiin hauska. Minun tyylisiä paikkoja. Kävisin mieluusti apinoimassa. Tuo ei taida olla auki kun tullaan uudeksi vuodeksi Lontooseen? :D

  VastaaPoista
 14. On varmasti ollut sopivan jännittävä kokemus ja meillä täällä Samuillakin ratoja löytyy. Aion myös ehdottomasti mennä kokeilemaan. Mulla on aina ollut järkyttävä korkeanpaikan kammo ja juuri siksi olen pakottanut itseni laskuvarjohyppykurssille sekä hyppäämään benjiä 155 metristä. Nimittäin se fiilis mikä tulee, kun olet ylittänyt pelkosi, on huikea ja kantaa helposti monta kuukautta eteenpäin. Itsensä haastaminen on hyvä juttu :)

  VastaaPoista
 15. Musta on tullut iän myötä vähän nössä tällaisiin, mutta kivaltahan tuo näyttää! :) Jos lapseni näkevät tällaista, niin sitten se on aina menoa eikä tällaisia seikkailupuistoja noin vaih ohiteta :)

  VastaaPoista
 16. Kävin meneenä kesänä seikkailuradalla Jyväskylässä ja oli kyllä todella kivaa! Radoista vaikein oli melkoisen haastava ja kyllä siinä hien sai pintaan (ja paikat mustelmille). Ehdottomasti aion kokeilla vastaavia ratoja myös muualla!

  VastaaPoista
 17. Takuulla hauskaa menoa ja varmasti antaa kipinän kokea uusia ratoja ja haasteita!
  Resulla selälläni kaikki tämmöinen hauskuus on kuitenkin no-no listalla, joten kokematta jää omalla kohdalla.

  VastaaPoista
 18. Mä en jotenkin saa näiden seikkailupuistojuttujen suosiosta kiinni. Tykkään paljon enemmän "oikeasta" kiipeilystä, enkä halua edetä tällaisia jonkun valmiiksi tekemiä ratoja pitkin. Toisaalta yritän olla ihan kokonaan tuomitsematta, kun en ole kokeillut, mutta kyllä jotenkin vaan ihmetyttää että mikä tuossa niin paljon jengiä kiehtoo. :D

  VastaaPoista
 19. no enpä olisi tähänkään aktiviteettiin varmaan törmännyt ilman näitä matkabloggaajia :-)

  VastaaPoista
 20. Testattu on, ensimmäistä ja viimeistä kertaa. Tosin täytyisi viedä pojat viime kesänä aukaistuun Tampereen vastaavaan kiipeilypuistoon, niin ehkä löydyn itseni taas killumasta vaijereita. Korkeanpaikankammoiselle aika ikävää puuhaa, mutta toisaalta yritän voittaa tällaisissä itseni.

  VastaaPoista
 21. Mä haluaisin kokea tälläisen seikkailupuiston! Varmasti hauskaa :)

  VastaaPoista
 22. Varmasti tosi hauskaa, mutta… ehkä ei kuitenkaan mun juttu. Pienenä tyttönä tykkäsin kyllä kovasti kiipeillä puissa ja haaveilin aina majasta puussa :). Pitäisikö sittenkin kokeilla...

  VastaaPoista
 23. Hui! Näyttää ihan huikealta, mutta enpä ole ikinä kokeillut tuollaista :D

  VastaaPoista
 24. Mä olen kokeillut vastaavaa Tsekeissä ja tykkäsin! Joskus pitäisi mennä vielä uudestaan, Jenkeissä zip lining & adventure parks on tosi suosittua.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)