San Francisco: auringonnousu laiturilla 39

Tiedättekö ne hetket, joiden tietää jo niiden tapahtuessa jäävän elävästi mieleen? Ensimmäisen aamumme San Franciscossa oli juuri sellainen. Olimme väsyneitä kahdentoista tunnin lennon ja lyhyeksi jääneiden yöunien jäljiltä, mutta emme malttaneet olla heti herättyämme lähtemättä tutustumaan meille kummallekin uuteen kaupunkiin.

San Franciso tulisi toimimaan kotinamme seuraavan kuukauden ajan, ja kaikki tuntui jännittävältä: keltaiset liikennevalot, ilman täyttävä eukalyptuksen tuoksu ja tuulessa heiluvat palmut. Kaikkein eniten meitä kuitenkin jännitti Pier 39.

Ulkona oli vielä täysin pimeää, kun saavuimme puiselle laiturille, mutta tiesimme tulleemme oikeaan paikkaan - merileijonat eivät varsinaisesti ole maailman hiljaisimpia olioita, eivät edes keskellä yötä. Mitä korkeammalle aurinko nousi, sen paremmin laitureille vieri viereen ahtautuneet eläimet tulivat esiin ja sen vilkkaammiksi ne kävivät. Hetki hetkeltä selkeämmin näkyviin piirtyivät myös vasemmalla San Franciscon upea horisontti ja oikealla synkkä Alcatraz.

Olen aiemminkin kirjoittanut aikaeron hyötykäytöstä, ja se kannatti tälläkin kertaa. Jos jostain paikasta koko San Franciscosta voi puhua turismin keskuksena, niin Pier 39:stä, ja päivisin merileijonia saa usein kurkotella muiden turistien selkien takaa. Varhain aamulla olimme paikalla käytännössä keskenämme - me ja merileijonat. Kuukautemme San Franciscossa ei olisi voinut paremmin alkaa.

Kommentit

 1. Jännä nähtävyys nämä merileijonat. Olemme käyneet San Franciscossa ensimmäisen kerran 80-luvulla ja uudelleen pari vuotta sitten ja viimeksi käydessämme jäimme ihmettelemään, että miksi emme näitä noteeranneet edellisellä kerralla ja opimme sitten, että ne olivat juuri tuolloin olleet noilla laitureilla "vasta" 25 vuotta!
  Meillä sattui myös olemaan teleobjektiivi mukana, joten saimme pari lähikuvaakin - käy katsomassa :-)

  VastaaPoista
 2. San Francisco on omalla unelmien listallani, kiva vinkki! Yleensäkin yritän käydä luontoon liittyvissä turistikohteissa aamuvarhaisella - joskus se ei tietysti unen tarpeen takia onnistu, mutta silloin kun onnistuu, niin kokemus on aina ollut juuri tällainen unohtumaton elämys! ***sateenmuruja.com***

  VastaaPoista
 3. Olispas kiva käppäillä joskus cityssä auringonnousun aikaan. :) Mutta eipä vaan tule lähdettyä siihen aikaan ulos yleensä edes täällä kotona San Franciscon lahden toisella puolella, paitsi ehkä joskus töihin ajaessa. Onkos tämä juttu siltä teidän viime reissulta, vai oletteko jälleen kaupungissa?

  VastaaPoista
 4. Ihana aloitus kuukauden seikkailulle! Länteen lentäessä itsekin herään ensimmäisenä aamuna aina todella aikaisin, ja silloin aamun sarastaessa on aivan mahtavaa lähteä tutkailemaan uutta paikkaa.

  VastaaPoista
 5. Voin vaan kuvitella miten hieno ja tunnelmallinen aamu teillä on ollut. Me hyödynnetään myös tehokkaasti aikaeroheräilyt ja kiiruhdetaan katsomaan auringonnousuja, aina kun se on mahdollista. Ihan parasta! :)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtava idea käyttää aikaerorasitusta noin hyväkseen! Meidän reissu itä-rannikolle alkaa ensi viikolla ja kun muksut herättää kukonlaulun aikaan, voidaankin lähteä katsomaan aamuvarhaista kaupunkia.

  Hieno paikka tuo pier39. Varmasti upea kokemus auringon noustessa, ilman muita turisteja!

  VastaaPoista
 7. Aikaeron hyötykäyttö, mikä loistava ajatus! Ylipäänsä aikaiset aamut missä tahansa on hyvä hyödyntää. On hieno nähdä kuinka aurinko nousee ja kaupunki herää hiljalleen eloon.

  VastaaPoista
 8. Joo eivät kyllä ole hiljaisimmasta päästä, ja se haju. :D Näin muuten tällä viikolla painajaisunta San Franciscosta, ihan kivaa mulla tuolla oli, että mitähän tuo uni koitti kertoa.

  VastaaPoista
 9. Hyvä vinkki mennä tuonne aikaisin aamulla välttääkseen turistimassat. Olisi mielenkiintoista käydä ihmettelemässä merileijonia! Miksiköhän ne aina tulee tuonne?

  VastaaPoista
 10. Aikaero on kyllä kätevä juttu länteen päin mentäessä, samaa ei voi sanoa toiseen suuntaan lentäessä... ;)
  Kuvissasi oli ihana tunnelma, ei uskoisi, että olet hektisessä Jenkkilässä! Mukava kuulla miten teidän kuukausi siellä etenee.

  VastaaPoista
 11. Oi, mä oon aina halunnut juuri tuonne noita ihania möllyköitä katsomaan! Näittekö niitä matkanne aikana muuten jossain lähempää?

  VastaaPoista
 12. Hauska varhaisen aamun tunnelma! Mitäs puuhaatte San Fransiscossa kokonaisen kuukauden?

  VastaaPoista
 13. Mulle täysin vieras kohde, jään siis seurailemaan. Mielenkiintoinen paikka varmasti :)

  VastaaPoista
 14. Uusi kaupunki, nouseva aurinko ja merileijonat - kuulostaa häkellyttävä ihanalta kokemukselta, parhaalta tavalta aloittaa loma. Olen haaveillut jo kauan San Franciscosta, ja sinä onnentyttö saat olla siellä kokonaisen kuukauden. Oi että <3.

  VastaaPoista
 15. Hienoja kuvia! Jo vain tuolla vois kuukauden ehkä just ja just viihtyä! ;)

  VastaaPoista
 16. Kuukausi San Franciscossa kuulostaa jännittävältä! Näytti hyvältä tavalta aloittaa se. Itse omaan valitettavasti niin hyvät unenlahjat, että aikaerokaan ei saa heräämään aamuyöllä, vaan kello on pakko laittaa soittamaan jos meinaa auringonnousuja katsella. :)

  VastaaPoista
 17. Kuukausi San Franciscossa, wau - kuulostaa hyvältä. Tuollaisen auringonnousun minäkin haluaisin kokea :)

  VastaaPoista
 18. Onpa idyllisen näköinen laituri, tuonne olisi kiva päästä itsekin joskus :)

  VastaaPoista
 19. Legendaarinen paikka! Tosin itseltä käymättä koko kaupunki... Joka kerta kun luen postauksia täältä, en vaan voi uskoa, että noi merileijonat todella on tuolla. Mun maailmassa ne on jotenkin niin eksoottisia eläimiä, etten vaan pysty ymmärtämään, että tuolla ne köllöttelevät kaikessa rauhassa.

  VastaaPoista
 20. Upea paikka, olen siellä auringonlaskun aikaan ollut itsekin. Auringonnousu on näkemättä... SF on niitä paikkoja, minne tekisi mieli mennä pian uudelleen vaikka viikoksi.

  VastaaPoista
 21. Ihanan tunnelmallisia kuvia aikaisesta aamusta. San Francisco ja Pier 39 ovat kuuluneet bucket listini yläpäähän jo useita vuosia. Vielä joku päivä aion päästä Saniin ja tehdä kuten te: raahautua auringonnousussa ihmettelemään merileijonia.

  VastaaPoista
 22. Hyvä idea käyttää aikaeroväsymys noin hyöydyksi. Olen kerran tuolla laiturilla käynyt ihmettelemässä. Kovin montaa merileijonaa tosin ei silloin kesäisenä päivänä laiturilla köllötellyt. San Francisco on kyllä sellainen kaupunki, jossa täytyy käydä vielä toistekin.

  VastaaPoista
 23. Että ne otukset haisee mutta on koomisia tapauksia kyllä :D Oma sf reissu jäi vähän lyhyeksi, pitäisi ehdottomasti päästä uusiksi! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)