Vuoden 2017 matkasuunnitelmatKun vuokrasimme tammikuun alussa kakkosasunnon Amsterdamista, muistutin itseäni: huomattava osa tänä vuonna tekemistäni matkoista tulee luultavasti olemaan Lontoon ja Amsterdamin välillä pörräämistä. Lisää tähän vielä Helsingin-lomat, joista olen Britanniaan muuton jälkeen nauttinut 4-6 kertaa vuodessa ja joista en ole valmis tinkimään. Ehdimmekö edes matkustaa minnekään muualle?

Katsotaan nyt, mutta toiveissa ainakin olisi! 

Poikaystäväni juhli syksyllä pyöreitä vuosia, ja lupasin hänelle niiden kunniaksi reissut kahteen suosikkikohteeseensa, Pariisiin ja Napoliin. Pariisi on näistä kahdesta helpompi toteuttaa, sillä sinne pääsee kätevästi junalla niin Lontoosta kuin Amsterdamistakin. Viettäisimme siellä mielellämme pidemmän aikaa (kaikille on varmasti tullut jo selväksi, miten paljon kaupungista tykkäämme), mutta jos aikataulut eivät jousta, on viikonloppupyrähdyksissäkin oma taikansa.

Napolin lähistöltä löytyy mm. tällaisia maisemia. Kuva: Pixabay
Hurmaava Napoli sen sijaan vaatii vähintään viikon. Kaikkien niiden ihanien pizzapaikkojen lisäksi meitä kutsuvat kaupungin taideaarteet ja vähän kauempana sijaitsevat upeat salarannat. Haluaisimme kiivetä Vesuviuksen kraaterille ja purjehtia Caprille - sanalla sanoen, viettää la dolce vitaa yhdessä Italian kauneimmista ja aliarvostetuimmista kaupungeista. 

Olemme toki suunnitelleet matkustavamme paljon myös ihanissa (ja yhä runsaslukuisimmiksi käyvissä, haha!) kotimaissamme. Suomi juhlii tänä vuonna satavuotista itsenäisyyttään, ja haluaisin sen kunniaksi viettää aikaa Helsingin lisäksi myös jossain pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Harmi, että kotimaassa matkustaminen vain on usein hankalaa ja etäisyydet pitkiä - mutta vuonna 2017 nämä (teko)syyt on pakko jättää omaan arvoonsa. Erityisesti houkuttelisivat luonnonpuistot, joista olen nähnyt muiden matkaajien blogeissa ja instoissa toinen toistaan upeampia kuvia, sekä saaristo, jonne voisi tehdä pyöräretken, eikä mökkiloma järven rannalla kuulosta sekään yhtään hullummalta. Katsotaan, minne oikeasti ehditään!

Pietarin lähialueilta taas löytyy mm. toinen toistaan upeampia palatseja. Kuva: Pixabay


Ehdottomalla must do -listalla on myös Venäjä, jossa en ole käynyt ihan luvattoman pitkään aikaan. Perheeni kanssa haluaisimme vierailla ennen kaikkea sukulaistemme luona Moskovassa ja mummolassa Rostovissa. Poikaystäväni taas haluaisi käydä ensimmäistä kertaa Pietarissa. Sinne nyt pääsisi helposti vaikka Helsingistä - kunpa viisumivapaus vain vihdoin koittaisi! 

Myös Virossa haluaisin ehdottomasti käydä, edes päiväristeilyllä Tallinnassa. Kohuke-varastoni kaipaavat pikaista täydennystä! (Jos et tiedä, mitä kohuke on, olet onnistunut missaamaan ehkäpä maailman herkullisimman välipalan. Säälin kaikkia niitä suomalaisturisteja, jotka raahaavaat Tallinnasta tuliaisina viinalaatikoita eivätkä edes tiedä, mitä aarteita supermarkettien maito-osastoilta löytyy). 

Kyllä kiitos! Kuva: Pixabay


Jokavuotinen projektimme, Brittimatkailu, on ollut Brexit-äänestyksen jälkeen hieman jäässä. Täytyy kuitenkin muistaa, että tältä saarelta löytyy paljon ihania alueita, jotka äänestivät unionissa pysymisen puolesta ja joiden asukkaista suurin osa suhtautuu maahanmuuttajiin positiivisesti tai ainakin neutraalisti. Kalenterissa on jo työmatka Cambridgeen, jonka lisäksi haluaisin käydä ainakin ihailemassa Stonehengea - viime kerrasta on jo melkein 20 vuotta! 

Tänä vuonna meillä on ensimmäisen kerran myös mahdollisuus retkeillä helposti Hollannissa. Mun listalla ykkösenä on keväisen tulppaaniloiston ihailu puutarhoissa ja kukkapelloilla. Pikkukaupunki Haarlem on sen verran lähellä, että siellä on helppo piipahtaa vaikka puolipäiväretkellä. Leiden ja Utrecht ovat molemmat vain lyhyen junamatkan päässä. Haluaisin myös vuokrata veneen ja purjehtia Amstel-jokea pitkin läheisiin pikkukyliin ja luontokohteisiin. Toisaalta Amsterdamissa itsessään riittää vielä paljon koluttavaa.

Esimerkiksi tällainen hotelli omalla yksityisaltaalla voisi olla ihan kiva :D Kuva: Pixabay


Viimeisimpänä muttei suinkaan vähäisimpänä, meidän olisi poikaystäväni kanssa tarkoitus juhlistaa kymmenvuotispäiväämme Kreikan saaristossa, jossain mahdollisimman ihanassa hotellissa. Kohteen tulisi olla sellainen, jonka ilmasto ja uintivedet pysyvät lämpimänä pitkälle syksyyn ja joka ei ole ns. bileturisteiden ykkösvalinta - mutta samalla sinne tulisi päästä kätevästi julkisilla, eli esim. korkealla vuoristossa tai syvällä sisämaassa sijaitsevat, vain autolla saavutettavat luksushotellit eivät sovi. Olemme toki valmiita harkitsemaan Kreikan lisäksi myös muita kohteita - tunnelma on tärkein. Vinkit ja ideat otetaan kiitollisena vastaan! 

Tässä siis meidän matkasuunnitelmia vuodelle 2017. Löytyykö sinun listaltasi samoja kohteita? 

Kommentit

 1. Hyvältä kuulostavat suunnitelmat, ja onhan siinä jo kaikenlaisia kohteita! :) Miten olisi Kreikan Santorini, siellä ei ainakana ole kauheasti bilekulttuuria, ja postikorttimaiset maisemat ovat ainakin plussaa! Luksustakin varmasti löytyy, etenkin taidekylä Oiasta.

  VastaaPoista
 2. Oikein mukavaa matkailuvuotta 2017, toivottavasti moni haaveilemasi matka toteutuu ja tuo tullessaan paljon uusia, mielenkiintoisia kokemuksia! :)

  VastaaPoista
 3. Mahtavia suunnitelmia! Piti ihan googlettaa tuo kohuke, koska ei ollut mitään tietoa, mitä se oikein on. Pitääpäs pistää korvan taakse ja maistaa seuraavalla Tallinnan-reissulla :)
  Kreetalla on lämmintä pitkälle syksyyn, ja isolta saarelta löytyy paljon ihania kohteita. Esimerkiksi Eloundan ja Agios Nikolaoksen alueelta löytyy upeita luksushotelleja ja upeita maisemia.

  VastaaPoista
 4. Äänestä Hollannin ja tulppaanimatkan puolesta. Se teidän TÄYTYY ehdottomasti toteuttaa!!

  VastaaPoista
 5. Ai että, aloin kaipaamaan Suomen kesää. Saariston pyöräilyreissu saa multa täyden kannatuksen! :) Muutenkaan ei ollenkaan huonoja haaveita. Venäjä myös omalla to do -listallani. Ja Kreikkaan haluaisin myös, joten pysynpä kuulolla minkälaisia hiljaisempia saaria muut suosittelevat, tuosta Santorinista en ole ainakaan kuullut muuta kuin hyvää!

  VastaaPoista
 6. Kyllähän tässä jo tuli suunnitelmia! Itselläni ei ole vielä mitään kalenterissa, paitsi jossain kohtaa Portugalin-keikka tai kenties jopa sinne muutto, ja yksi mahdollinen vaellusreissu Viroon. Kohukeiden (<3!!) ja Limonaadin lisäksi lähtisin tavoittelemaan maan korkeimman huipun, Suur-Munamäen, valloitusta. :D

  VastaaPoista
 7. Mukavia suunnitelmia sinulla! Ainoa sama kohde taitaa olla Tallinna. Ai niin ja ehkä jos suunnitelmamme toteutuu käväisemme pohjois Kreikassa ja Korfulla. Muuten suosittelen keväällä mennä Hollannissa jollekin tulppaanipellolle ja Keukenhofiin. Kreikan Santorinille menisin minäkin.

  VastaaPoista
 8. Kiirettä taitaa pitää tänäkin vuonna! Ehditköhän sinä Lontoon-kodissa edes lakanoita vahtamaan? :) Mutta nyt on hyvä rientää, kun on intoa ja maailma on auki!

  VastaaPoista
 9. Ihanan kuuloisia matkasuunnitelmia!

  Napolinlahdelle kannattaa tosiaan varata vähintään viikko, ja jos vaan aikaa ja reissuintoa riittää, menee vielä viikko jos toinenkin Amalfi/Positano alueella. Täytyy tunnustaa, että Napolista en erityisemmin pidä (paitsi maailman parhaiden pizzojen takia!) mutta sen lähiseudun upeat maisemat ovat vieneet sydämen, kuten koko Italia muutenkin, jossa olemme matkanneet 23 vuoden ajan koko saappaanvarren pituudelta. Caprilla ja Procidalla kannattaa ilman muuta Napolin reissulla käydä!

  Kreikan lomaan suosittelen muiden tapaan Santorinia, siellä sieltä löytyy aivan ihania pikkusia hotelleja kahdenkeskiseen lomaan aivan huikeissa maisemissa!

  VastaaPoista
 10. Nyt kun kerta mainitsit, niin luonnonpuistossa pitääkin käydä ja poikaystäväsi pitää päästä käymään Pietarissa. Itse asiassa, ihan kaikkien pitäisi käydä Pietarissa.
  Minä kuuluin Brexitin kannattajiin, mutta suhtautumiseni mamuihin vaihtelee myönteisestä neutraaliin, riippuu siitä, kuinka paljon kunakin päivänä vihaan koko ihmiskuntaa.

  VastaaPoista
 11. Hyvältä kuullostaa! :) Toivottavasti pääset toteuttamaan mahdollisimman usean haaveistasi :)

  VastaaPoista
 12. Mullekin kelpaisi tuollainen kuvailemasi Kreikan matka!

  VastaaPoista
 13. Ihania suunnitelmia, toivottavasti ehditte toteuttaa niistä mahdollisimman monta! Ja toivottavasti saamme lukea myös Britannian kohteista!

  VastaaPoista
 14. Kuulostaa oikein mainioilta suunnitelmilta :) Itsekin houkuttelisi tuo Napoli ja lisäksi Amsterdam on ollut jo pitempään listalla.

  VastaaPoista
 15. Hauskaa, meillähän on yhteisiä suunnitelmia :) Juuri kirjoitin jutun Moskovasta, Pietari on vanha "kotikaupunkikin" ( ja toivottavasti ehdin sinne taas tänä vuonna) ja Kreikkaan haluan aina! Suosittelen teille Kerkyran saarta, eli suomalaisittain Korfua. Ihana, hyvin vihreä saari.

  VastaaPoista
 16. Uu, melkoinen reissuvuosi tulossa! Upeita kohteita teillä on suunnitelmissa, toivottavasti näistä mahdollisimma moni myös toteutuu! Omalla listalla ei kovin moni näistä ole, vaikka mielelläni jokaiseen tässä mainittuun kohteeseen kyllä matkaisin, mutta mulla on myös tavoitteena tänä vuonna panostaa suomi-matkailuun, saa nähdä kuinka käy. :)

  VastaaPoista
 17. Ihania suunnitelmia! Minullakin tuo Napoli ja Capri kuumottaa, olisi niin mahtavaa päästä sinne!

  VastaaPoista
 18. Kakkosasunto Damissa?! EI huono!! Oliko vaikea muuten vuokrata ulkomaalaisena, ei maassa asuvana? Aivan huikeeta! Kuljetteko aina Lontoosta junalla?

  VastaaPoista
 19. Mäkin voisin lähteä tuollaiselle kuvailemallesi Kreikan lomalle!

  VastaaPoista
 20. Joskus kauan sitten asuimme pari vuotta Tukholmassa, mutta pidimme Suomen kotimme Espoossa - ja kyllä niinä vuosina (ja aikana, jolloin halpalentoja esimerkiksi ei oltu vielä keksittykään) oli vuoden matkakohteena aika tarkkaan Suomi :-)

  Englannin Stonehengessä olisi kyllä kiva vielä joskus käydä, mutta pitäisi keksiä joku kiva kokoelma paikkoja sillä seudulla, ihan vaan matka Stonehengeen kuullostaa vähän kornilta.

  VastaaPoista
 21. Kuulostaa ihanalta. :) me haluttais myös käydä ties missä, mutta tänä vuonna ainakin naapurit Viro ja Venäjä pitäis katsastaa. Myös Amsterdamissa haluisin käydä!

  VastaaPoista
 22. Upeita suunnitelmia! Itsellä on oikeastaan vielä kaikki auki, katsotaan miten käy. Kuukauden päästä ainakin Irlantiin, ja eiköhän sitä monta muutakin reissua vielä vuodelle tule. Aika näyttää :-)

  VastaaPoista
 23. Mukavia ja varmasti melko helposti toteutettavissa olevia kohteita jos aikataulut menevät yksiin. Viron Kohuke on aivan vieras asia, joten täytynee Tallinnan matkalla poiketa siellä marketin maitohyllyllä ja tutustua tuotteeseen :)

  VastaaPoista
 24. Hollanti <3 Kiva oli lukea muutenkin suunnitelmia, suunnittelu ja niiden suunnitelmien jakaminen on mulle iso osa matkailua :) Mukavia retkiä!

  VastaaPoista
 25. Kymmenen vuotta! Kyllä sitä sietääkin juhlistaa :-) Onnea jo etukäteen <3

  VastaaPoista
 26. Joo! Kohuke! Komppaan ehdottomasti. Niin hyviä!

  Viro ja Venäjä löytyvät munkin listalta. Saa nähdä, pääsisikö Viroa vihdoin jo näkemään Tallinnaa pidemmälle. Kovasti olisi kiinnostusta.

  VastaaPoista
 27. Me olimme Napolissa vuosi sitten herkuttelemassa juurikin pizzoilla. En ihmettele yhtään että se on poikaystäväsi lempikohteita, mekin tykkäsimme hurjasti!

  VastaaPoista
 28. Pariisi on ihana! Minäkin pidän kaupungista valtavasti. Pietarin reissun varasin juuri eilen. Viisumi pitäisi vielä hankkia. Maaliskuun alussa pitkä viikonloppu, joka on minulle ensimmäinen Pietarissa. Hyvää matkavuotta 2017!

  VastaaPoista
 29. Suunnitelmat kuulostavat realistisilta, joten kiva vuosi teille tulossa. :)

  VastaaPoista
 30. Ei tarvitse kuule nykyään enää lähteä merta edemmäs Kohuke-kalaan Suomesta! Kannattaa suunnata katse s-markettien maitohyllylle Suomen reissulla ;)

  VastaaPoista
 31. Hyvät suunnitelmat! Caprilla oli kiva käydä viime kesänä Napolista, tosin siellä oli runsaasti turisteja ja satama-alue on melko pieni. Kreikassakin nähtävää riittää. Mykonoksella ei ollut vielä vuosi sitten keväällä paljoakaan turisteja, kesällä meno on ilmeisesti eri

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)