Matkavuosi 2016

Ihana TaorminaUskomaton. On aika jo perinteeksi muodostuneeseen tapaan koota kaikki viime vuoden matkat saman postauksen alle. (Vuoden 2015 matkat löydät täältä, ja vuoden 2014 täältä). Jos minun pitäisi kuvailla matkavuotta 2016 yhdellä sanalla, olisi se uskomaton - en olisi viime tammikuussa osannut kuvitellakaan, kuinka paljon tulen vuoden aikana matkustamaan. 

Matkavuoden korkkasi helmikuinen reissu Pariisiin. Pariisi on muutaman viime vuoden aikana noussut yhdeksi ehdottomista suosikkikohteistamme, ja kerta kerralta tutummalta tuntuvaan kaupunkiin palaaminen on aina yhtä ihanaa. Tämä matka vain vahvisti rakkauttamme kaupunkia kohtaan: kroisanteista katutaiteeseen, kaikki on Pariisissa omaa luokkaansa.

katutaidetta Pariisissa


Maaliskuussa kävin Doverissa ja Hollannissa - kummassakin ensimmäistä kertaa! Enpä olisi muuten Amsterdamiin ensi kertaa saapuessani uskonut, että kymmenen kuukauden kuluttua meillä olisi kaupungissa oma vuokrakämppä, hahah. 

Yleensä matkojen odottaminen saa aikaan vain positiivisia fiiliksia, mutta huhtikuista reissua New Yorkiin jännitin monta kuukautta: olihan sen tarkoituksena esitellä tutkimustani maailmankuulussa Columbian yliopistossa. Jännityksestä huolimatta niin esitelmä kuin matkakin sujuivat hyvin, ja jäin velvollisuudet hoidettuani pariksi päiväksi New Yorkiin ihan vain turistin ominaisuudessa.
Auringonnousu New Yorkin High Linella


Vapuksi onnistuimme poikaystäväni kanssa nappaamaan edulliset junaliput kylmään, mutta mielenkiintoiseen Liverpooliin. Pian Beatlesien kotikaupungista palattuamme lähdimme viikon lomalle Sisiliaan. Pidimme tukikohtanamme barokkiarkkitehtuuristaan tunnettua Catanian kaupunkia, jonka lisäksi kävimme Siracusassa, Taorminassa ja Etnalla. Kaltaiselleni Italia-fanille kyseinen matka oli odotetusti aika lailla napakymppi: Italians simply do it better.

Kuten yleensäkin, matkatahtimme hidastui kesällä - halusimmehan nauttia Lontoon helteistä kaikessa rauhassa. Tästä huolimatta kävimme uudestaan Pariisissa. Teimme myös päiväretken Englannin etelärannikon vilkkaaseen ja aurinkoiseen Brightoniin.

Elokuu & Eiffel-torni


Syyskuussa vietin viikonlopun Windsorissa sijaitsevassa vanhassa englantilaishuvilassa. Lokakuun lopussa suuntasin uudestaan Amsterdamiin, josta en ollut tällä kerralla ihan yhtä innoissani kuin aiemmin. Onneksi fiilikset kaupunkia kohtaan ovat nyt taas kallistuneet positiivisen puolelle!

Marraskuussa oli vuoden yllättävimmän ja pisimmän reissun aika: vietimme koko kuukauden Kalifornian San Franciscossa. Mahdollisuus paeta pimenevää syksyä Tyynenmeren rannalle tuli eteemme hyvin lyhyellä varoitusajalla. Ehkä siksi tuntuu, etten ole vielä kunnolla edes aloittanut koko matkan prosessointia; USA:n rennoimmasta kaupungista on siis tulossa vielä aika monta postausta myös tänne blogin puolelle.

The essential San Francisco


Kuukauden mittaisen matkan jälkeen olisin rehellisesti sanottuna viettänyt mielelläni koko loppuvuoden Lontoossa, mutta työasiat kutsuivat minut kuitenkin vielä vuoden kolmannen kerran Amsterdamiin. Tämän lisäksi suuntasin joulukuussa myös peribrittiläisen pikkujouluviikonlopun viettoon Windsorissa.

Tässä luettelemieni matkojen lisäksi kävin neljä kertaa Suomessa, joka oli myös vuonna 2016 se yleisin matkakohteeni. Pisin kotimaanreissu kesti lähes kolme viikkoa, lyhyin vähän alle viikon. Kuten aina, Helsingissä vietetyt päivät olivat täynnä ihania, hauskoja ja mielenkiintoista hetkiä rakkaiden seurassa; viime vuoden kohokohtiin kuuluivat mm. Pääsiäisen vietto tutussa kirkossa, upeat valapäiväjuhlat Upinniemessä, pikkutunneille tanssiminen Helsingin yössä, suppailu tuulisella Töölönlahdella ja polskuttelu aurinkoisella uimastadikalla, vain muutamia mainitakseni.

Vaikka reissasin vuoden aikana yllättävän paljon, ihan kaikki matkasuunnitelmat eivät toteutuneet. Minun oli alkujaan tarkoitus tehdä enemmän retkiä kotisaarellamme - into Brittimatkailuun kuitenkin laantui kummasti Brexit-äänestyksen jälkeen. Puuttumaan jäivät myös Venäjän- ja Viron-reissut, joiden kohdalla kyse ei tosin todellakaan ollut innokuudeen, vaan ennemminkin jaksamisen puutteesta.

Voin nimittäin rehellisesti sanoa, että juuri tämän enempää en viime vuonna olisi jaksanut matkustella. Näin jälkikäteen olen kuitenkin todella tyytyväinen ja kiitollinen siitä, että sain reissata näin paljon, enkä vaihtaisi yhtäkään matkoista pois. Toivotaan, että matkavuodesta 2017 tulee vähintään yhtä onnellinen, hauska ja mielenkiintoinen!

Käytiinkö vuoden aikana samoissa paikoissa? Millaiselta sinun matkavuotesi muuten näytti?

Kommentit

 1. Lupasin viimevuonna uutenavuotena matkustaa enemmän ja niin todellakin tein! Tänävuonna tuplataan määrä :D (ainakin haaveissa!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä suunnitelma! :D Kuinka monta maata/matkaa tuplaamisen tarvitaan?

   Poista
 2. No siinähän on reissuja melkoisesti. Mä vähän tota Doveria jäin miettimään, että pitääkö ne kalliot käydä tsekkaamassa laivasta vai saako niistä jotain irti sieltä maalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saa, todellakin! Kallioilla on siellä täällä näköalapaikkoja, joilta niitä pääsee ihailemaan. Lisäksi maisemat merelle ovat mahtavat, ja itse kallioreiteillä seikkailu tosi kivaa (niillä voi esim. bongata villiponeja!). Ensi kerralla haluaisin kyllä itse kokeilla myös risteilyä.

   Poista
 3. Eipä kyllä tullut samoissa paikoissa käytyä, mutta aika huikea matkavuosi sullakin on takana! :) Mäkin vietin 3/4 vuodesta ulkomailla, joten kaikenlaista tuli todellakin nähtyä. Ja oho, oma vuokrakämppä Amsterdamista! Ilmeisesti käytte siellä sitten todella usein?

  VastaaPoista
 4. Upea matkavuosi! Mekin reissattiin aika paljon, mutta kaikki kohteet on olleet eri kohteita. Mutta niitähän maailmassa riittää :)

  VastaaPoista
 5. Aina joskus olen miettinyt, että pitäisi asettua Lontooseen, kun sieltä olisi niin helppo matkustaa moneen paikkaan, joko lähelle tai sitten suorilla lennoilla. Mutta Brexit kyllä hillitsee intoa, kohta eläkeläiselläkin.

  VastaaPoista
 6. Todella paljon olette reissanneet. Me vietimme Hollannissa joulua. Muuten kohteemme olivat hyvin erilaisia. Ai niin 2016 Italiassa olimme mutta pohjoisessa Comolla ja Cinque Terressä. <new Yorkista kotiuduimme reilut viikko sitten. Muilta osin maat olivat Kuuba, Sveitsi, Ruotsi, Englanti ja Viro.

  VastaaPoista
 7. Kuulostaa ihanalta vuodelta! Ainakin New Yorkiin ollaan osuttu saman vuoden aikana ja vieläpä High Lanelle myös, mahtava kaupunki!

  VastaaPoista
 8. Mahtuihan tuohon vuoteen vaikka ja mitä! :)

  Pariisi tuntuu aika kodikkaalta loppupeleissä jo nykyyään, mutta jotenkin en saa sitä kohotettua suosikkilistalleni siitä huolimatta.

  San Francisco on sen sijan ihan kaikin puolin meidän listan kärjessä. Todella, todella mukava kaupunki. En ole varma olisiko siellä asuminen erityisen mukavaa, tietyllä tavalla varmasti, mutta välimatkat ovat pitkät ja ruuhkat aikamoiset. Turistina siitä on hyvä nauttia. :)

  VastaaPoista
 9. Monipuolinen ja aktiivinen reissuvuosi! :) Uskon, että on ollut ihan riittävästi matkoja. Pakko muuten sanoa, että sulle jotenkin sopii se Pariisi! Muistan kun katsoin joskus sun snappeja sieltä ja ne olivat niin täynnä tunnelmaa.

  VastaaPoista
 10. Ei käyty, paitsi Helsingissä. Minullekin on tullut samanlainen yllätys ihan puskan takaa: en olisi voinut ikinä kuvitella, että tulisin reissaamaan Saksassa niin paljon kuin mitä nyt olen reissannut tai että Saksa olisi minun suosikkimaitteni joukossa.

  VastaaPoista
 11. Kiitos upean matkavuoden kuvauksesta siksikin, että olen juuri muhittelemassa sellaista päässäni, ensimmäistä kertaa. Se on hieno tapa, jonka olen teiltä muilta bloggaajilta oivaltanut. Perästä näkyy. Olen kyllä tyytyväinen, että tulin pöytälaatikosta ulos ja aloin julkaista matkapäiväkirjojani. Onhan se älyttömän työlästä, kun pitää edes vähän ajatella mitä kirjoittaa. Olen tottunut siihen, että sen kirjoitin minkä kirjoitin, mutta ehkä pitää pikkuisen muokata alkuperäisiä, mutta ei paljon :-)Voisi tulla uuten sanomista.

  VastaaPoista
 12. Mieletön reissuvuosi teillä! Voi että, kun pystyisikin ihan noin paljon itsekin olemaan maailmalla. Mutta pitää olla onnellinen siitä, että pienistä muksuista huolimatta mekin jaksetaan reissailla, vaikka ajan ja rahan riittäminen on välillä kiven alla. :)

  Vitsit, mä haluaisin uudelleen Brightoniin. Olen käynyt siellä edellisen kerran vuonna -94, kun olin siellä kielikurssilla. Tykkäsin ihan tosi paljon!

  VastaaPoista
 13. No todellakin hieno reissuvuosi! Vuoden vaihtumisessa jännittävintä mielestäni on juuri se, että ei tiedä mitä kaikkea - ja mitä reissuja! - tuleva vuosi tuokaan tullessaan. Tällä hetkellä minulla ei ole tiedossa yhtäkään matkaa, mutta olen varma, että eiköhän niitä jokunen tule tänäkin vuonna tehtyä :)

  VastaaPoista
 14. Huikea matkavuosi sulla, wau! Itse käyn paljonkin samoissa kohteissa, en tosin ainakaan vielä toistaiseksi saman vuoden aikana, mutta noin yleisesti en laita sitä ollenkaan pahaksi vaikka vierailee useamman kerran samoilla huudeilla. :)

  VastaaPoista
 15. Rikas reissuvuosi ja toivottavasti tästä vuodesta tulee vähintään yhtä hyvä! Hyviä kohteita listallasi. Lontoo on muuten jäänyt minulta tyystin väliin. Täytyisi varmaan tuota pikaa päästä käymään. Vaikkei se paikkana ja ajatuksena erityisesti kiehdokaan, niin kyllähän nämä suuret Euroopan kaupungit pitäisi nähdä vaikka ihan yleissivistyksenkin kannalta :)

  VastaaPoista
 16. Ihana reissuvuosi! Sisilia olisi varmaan itsellenikin noussut yhdeksi kohokohdista, Italia on ihana. Sitten kun sinne taas lähdetään niin täytyy ehdottomasti päästä Sisiliaan! Pariisista tykkään myös, ja Amsterdamista! Ja neljä kertaa vuodessa Suomessa, kunpa olisikin sellaiseen mahdollisuus!

  VastaaPoista
 17. Olipas sulla monenlaista reissua! Itse tykkään suunnitella reissuja ajoissa, mutta usein käy juuri niin, että tosiaan syystä tai toisesta niitä "tulee" vuoden mittaan eteen :) Kivaa reissuvuotta tästäkin!

  VastaaPoista
 18. Sinulla on kyllä ollut aivan mahtava ja kokemusrikas matkailuvuosi! Toivottavasti tämä vuosi on yhtä hyvä, ellei parempikin. :)

  VastaaPoista
 19. Mua jäi kiinnostamaan että miksi Brexit on saanut vähentämään Britannian matkailua. Kohdellaanko ulkomaalaista nyt eri lailla vai liittyyykö enemmän yleiseen ilmapiiriin?

  VastaaPoista
 20. Sulla on ollut todella vilkas matkavuosi. Mulle kävi samalla tavalla kuin sulle eli en vuoden alussa tiennyt minne kaikkialle tie vuoden mittaan vie. Täällä muuten toinen Pariisi-lover. Se kolahti heti ensimmäisellä kerralla. Mukavaa reissuvuotta 2017!

  VastaaPoista
 21. Hienoja reissuja on vuoteesi mahtunut! San Francisco ja Amsterdam. <3

  Ihan tosi, ei sitä määräänsä enempää kuitenkaan jaksa. Viime vuodesta tuli oltua suurin osa reissussa ja kyllä sitä vuoden loppua kohti alkoi jo vähän kaivata paikallaan olemista ja tavallista arkea. Mutta siihen arkeenkin taas sitten kuitenkin aika pian kyllästyy ja matkalaukku tekee mieli pakata. :-p

  Ihanaa alkanutta uutta reissuvuotta!

  VastaaPoista
 22. Todella kiva reissuvuosi sulla! New York on aina New York! Toivottavasti pääsen sinne tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen...

  Tein omankin yhteenvedon niin kuin asiaan kuuluu.:-D http://kohteenamaailma.fi/matkailu/reissuvuosi-2016/

  VastaaPoista
 23. sulla on ollut monipuolinen jae päilemättä mielenkiintoinen reissuvuosi! Ilmeisesti tästä vuodesta on tulossa vähintäänkin yhtä kiehtova? Onko teillä edessä muutto Amsterdamiin?

  VastaaPoista
 24. Ihana reissuvuosi! Mulla oli myös aivan huikea, jopa niin, että oikein hirvittää saako tästä vuodesta yhtä hienoa mitenkään. :--D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)