Kuukauden kooste: helmikuu


Kristus nousi kuolleista! Ihanaa Pääsiäisen juhlaa kaikille! :)

Vaikka viimeksi valitin, että kuukausikoosteiden kirjoittaminen on hankalampaa kuin luulisi, lukemani artikkelit ja kivat kommentit kannustivat jatkamaan projektia. Aikataulutus vaatii vielä vähän hiomista: nyt kirjoitan koostetta helmikuun tapahtumista maaliskuun viimeisenä päivänä (ja julkaisen sen vasta viikkoa myöhemmin)... parempi myöhään kuin ei milloinkaan, vai miten se meni? Vähän reaaliaikaisempi seurailu onnistuu instagrammissa tunnuksella @lizainlondon, ja tammikuun koosteeseen pääset tästä.Kaikin puolin kivan helmikuun kohokohta oli ehdottomasti se, että sain maailman ihanimman kyläläisen Lontooseen viettämään hiihtolomaansa kanssamme (oli jo aikakin, olihan hänen edellisestä Lontoon-reissustaan ehtinyt kulua jo viisi viikkoa  :) <3). Kiersimme teattereissa ja museoissa, kokeilimme uusia lounaspaikkoja ja vaeltelimme pitkin kaupunkia, mm. Barbicanin ja Brick Lanen suunnalla. Tämän kaiken vastapainona vietimme aikaa myös kotona lautapelejä pelaten ja kirjoja lukien. Kuten yleensä, reilun viikon loma tuntui aivan liian lyhyeltä.

Meillä oli helmikuussa muutenkin kiireistä kyläilyjen suhteen, sillä myös poikaystäväni äiti vietti hiihtolomansa Lontoossa. Kuun lopussa taas hyvä ystäväni  saapui vieraisille viikonlopuksi. Hän oli jo aikoja sitten varannut meille liput The Maids -näytelmän ennakkonäytökseen, ja vietimmekin aivan huikean lauantai-illan kuuluisuuksien tähdittämän lavatrillerin parissa - mutta tästä lisää alla.Tietysti kohokohtiin kuului myös viiden päivän loma Pariisissa poikaystäväni kanssa. Onnistuimme löytämään aivan ihastuttavan airbnb-kämpän, jossa oli kiva chillailla kaiken kaupungilla kiertelyn välissä. Olemme käyneet Pariisissa jo niin monta kertaa, että olo kaupungissa tuntuu kotoisalta, eikä aina tarvitse tehdä mitään erityistä nauttiakseen sen tunnelmasta. Ohjelmaamme kuului kuitenkin paljon myös ns. turistijuttuja, etenkin koska lomamme osui viikonloppuun, jona moni museo avasi ovensa ilmaiseksi (okei, myönnetään, saatoin ajoittaa poikaystävälleni joululahjaksi ostamani liput tarkoituksella juuri museoviikonloppuun, t. museofani).

Myös tavallinen arki oli helmikuussa mukavaa. Vietin paljon aikaa kirjastossa ja kirjoittelin väitöskirjani literature review -osiota. Myimme moottoripyörämme ja ostimme tilalle skootterin, joka sopii kaupunkiolosuhteisiin prätkää paremmin. Vietimme ystävänpäivää herkkujen ja italialaisen elokuvan parissa (tästäkin lisää alla). Jatkoin tohtoritreffejä väitöskirjansa samaan aikaan aloittaneen ystäväni kanssa. Tapasin toista kaveriani pitkästä aikaa hänen tullessaan Lontooseen vierailulle. Kävin muutamassa mielenkiintoisessa koulutuksessa; niistä yhdessä osallistujien tuli murtaa jousi tahdonvoimansa avulla. Suureksi yllätyksekseni onnistuin tehtävässä... mutta tämä aihe ansaitsee kyllä ihan oman postauksensa.Kavereista puhuttaessa on pakko vielä erikseen mainita, että tapasin ns. sokkotreffeillä tytön, joka on syntynyt samassa kaupungissa kuin minä. Minun mummoni ja hänen isänsä olivat huomanneet, että molempien tytöt opiskelevat Lontoossa ja järkänneet meille tapaamisen. Konsepti epäilytti minua aluksi hieman, mutta mahtavaa, että järkkäsivät - tulimme erittäin hyvin juttuun, ja minulle kanssa-rostovilaisten tapaaminen on aika harvinaista herkkua.


Kuukauden…


Museot ja muut nähtävyydet: Pariisissa vierailimme Picasso-museossa, Pompidou-keskuksessa ja modernin taiteen museossa (Musee d'Art Moderne de la Ville de Paris).

Lontoossa kävimme suosikkimuseossani British Museumissa, kuten harva se kuukausi, ja minulle ennestään tuntemattomassa Wiener Libraryssä, jossa järjestettiin armenialaisten kansamurhaa koskeva näyttely. Myös Photographer's Gallery, jossa vietin ystäväni kanssa karkauspäivän aamun, oli minulle täysin uusi tuttavuus.Teatterikäynnit ja keikat: Kahden naisen musiikkikomedia Cleopatra's Key pääsi listallemme sattumalta Ajatus pienen budjetin musikaalista kuulosti aluksi hieman uhkarohkealta, mutta onneksi en antanut ennakkoluuloille valtaa: näyttelijät olivat taitavia, biisit oikeasti tarttuvia, ja ilta kaikin puolin erittäin onnistunut.

Tanssitaiteeseen erikoistunut, kuuluisa Sadler's Wells on yksi mun suosikkiteattereista Lontoossa, joten Cirque Berserk -sirkukselta odotin paljon, emmekä joutuneet pettymään vauhtia, akrobatiaa ja vaarallisia temppuja yhdistelleeseen näytökseen.

Kävin myös katsomassa The Maids -näytelmän, jonka kastiin kuului mm. Downtime Abbeysta tuttu Laura Carmichael. Ystäväni oli saanut meille liput toiseen riviin, mikä tiivisti psykologisen trillerin tunnelmaa entisestään.

Elokuvat: Olen käynyt alkuvuonna harmittavan vähän elokuvissa, ja päätimme korjata asian ystävänpäivänä Cinema Italia -näytöksellä. Kuten nimestä voi päätellä, Cinema Italia tuo italialaisia leffoja Lontooseen yksittäisiä näytöksiä varten, samalla idealla kuin venäläinen kinoklubi. Ihan huippua, koska eurooppalaiset elokuvat pääsevät aika harvoin tavalliseen teatterilevitykseen kilpailemaan yhdysvaltalaisten blockbustereiden kanssa. Valitettavasti itse leffa, Io Che Amo Solo Te, oli huikeista maisemistaan huolimatta pettymys.

The Big Short (eli yhdysvaltalainen blockbuster :psen sijaan lunasti odotukset: hauskaa kerrontaa tärkeästä aiheesta, tarpeeksi yksinkertaiseen muotoon puettuna. Muy bien!

Ravintolat: 

Pariisissa:
Tien Hiang - aivan huikea vegaaniravintola korttelin päässä Canal St. Martinilta.
Tang Gourmet - konstailematon aasialainen pikaruokala Place d'Italien vieressä.
sekä tietysti lukemattomat kahvilat ja boulangeriet :D

Lontoossa:
Itsu x 2
Chop Chop x 2
Wasabi
Hot Wok
Pizza Express
Warren's Sandwich Bar
The Japanese Canteen
Ask Italian
The Hideaway
The Nelson
Kamps
Old Town 97 (Chinatown)
Arancini Factory Cafe
The Slug and Lettuce

Kirjat: Helmikuu ei hirveästi edistänyt 52 books in 52 weeks -projektiani. Jäin nettikirjaston avattuani (tietäähän kaikki, että ihana Helmet tarjoaa kirjastokortin haltijoille erittäin kattavan valikoiman sähkökirjoja suomeksi, englanniksi ja jopa venäjäksi?) jostain syystä lukemaan uutuksien hyllyltä löytynyttä, adoptiosta kertovaa kirjaa Pitkä tie äidiksi. Aihe ei todellakaan ole itselleni ajankohtainen, joten kirja oli vähintäänkin omituinen valinta, mutta silti ihan kiinnostava lukukokemus.

Tämän lisäksi luin vain  yhden toisen 'vapaa-ajan' kirjan, elämänhallintaopas The Book of You:n. Teos tarjosi ihan hauskoja vinkkejä mm. terveellisten elämäntapojen ja tehokkuuden parantamiseen, mutta kiinnostavinta minulle oli kuitenkin se, että projektin takaa löytyi suomalainen tiimi.


*******

Muistatko vielä, millainen helmikuu sinulla oli? Vai oletko jo sunnannut katseen tiukasti kevääseen?

Kommentit

  1. Hei ootko lukenu kirjan nimeltä Teemestarin kirja? Luin sen ja jäin ihan koukkuun. Aattelin, että sä varmaan pitäisit siitä myös. Pitää jostain ettiä kirjailijan toinenkin kirja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo, mut jo nimi kuulostaa ihanalta! Rupes tekee mieli teetä :) pitää etsiä toi käsiin, kiitos vinkistä!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)