Kuvapäiväkirja Chicagosta


Chicago on yksi niistä paikoista, jotka eivät tule spontaanisti mieleen matkasuunnitelmia tehdessä. Jos joku kertoo haaveilevansa matkasta jenkkeihin, on unelmien kohteena yleensä Nykki tai Losi - en muista kuulleeni kenenkään sanovan, että hänen on pakko päästä joskus käymään Chicagossa. Okei, myönnetään - mun sample ei ole kovin iso tai satunnaisotannalla kerätty, mutta koska tämä on blogipostaus eikä tieteellinen artikkeli, annan itselleni luvan sanoa, että: Tämä on outoa. Onhan kyseessä USA:n kolmanneksi isoin kaupunki. Ja ennen kaikkea, millainen kaupunki!

Niin, millainen? Ainakin monipuolinen ja ristiriitainen. Niiden kymmenen päivän aikana, jotka Chicagossa vietimme, ehdimme nähdä kaikkea rähjäisistä lähiöistä Frank Lloyd Wrightin suunnittelemiin (!) luksuskortteleihin ja huimausta aiheuttavista pilvenpiirtäjistä rentoon, toinen toistaan hauskempien kuppiloiden ja kauppojen täyttämään hipsterikaupunginosaan. 

Kuvaavaa lienee se, että kun ensi kerran astuimme ulos lentokenttäjunasta, sanoin poikaystävälleni: Täällä näyttää Neuvostoliitolta. Kun pääsimme Airbnbn kautta vuokraamallemme asunnolle, sanoin: Täällä näyttää itä-Lontoolta. Ja kun seuraavana päivänä kävelimme pitkin keskustaa, sanoin: Täällä näyttää Manhattanilta. (Mitä järkeä tällaisessa vertaamisessa on? kysyi poikaystäväni ihan aiheellisesti.)

Vastakohtien ihmettelyn lisäksi käytimme ison osan yhdistetystä työ- ja lomamatkastame syömiseen. Chicagossa on ihan huikea ravintolatarjonta, ja Lontoon hintoihin tottuneelle kaikki vaikutti tosi edulliselta - joten Suomen hintoihin tottuneelle kaikki varmaan näyttää puoli-ilmaiselta (vai onko stadiin viime vuosien aikana ilmestynyt jotain edullisia ruokapaikkoja  - siis Unicafen lisäksi?).

Emme tietysti voineet kääntää selkäämme myöskään kaupungin tärkeimmille nähtävyyksille - maailman parhaaksi museoksi Tripadvisorin tutkimuksessa äänestetylle Chicago Art Institutille, yli 400 metrin korkeuteen kohoavalle Willis Towerille tai keskustassa levittäytyvälle Millenium Parkille. Kuten niin usein ennenkin, kaikkein paras nähtävyys tuntui kuitenkin olevan itse kaupunki ja sen kaduilla kävely.

Oletko käynyt Chicagossa? Mitä tykkäätte kuvista?

Kommentit