The Parkland Walk

Multa kysytään usein, mitkä ovat omia "salaisia" suosikkejani Lontoossa. Tiedättehän, paikkoja jonne turistioppaat eivät neuvo, mutta joissa paikalliset asukkaat viihtyvät - ehkä osittain juuri ensiksi mainitusta syystä. Mun on myönnettävä, että en ole ollut kovin antelias neuvojeni kanssa tässä suhteessa: ensinnäkin, Lontoon tunnetut turistikohteet ovat niin upeita, että ne ansaitsevat eka- tai tokakertalaisen matkailijan täyden huomion, ja toiseksi niitä on niin paljon, että kahdenkaan viikon lomalla ei ehdi vilkaista edes puolia. Tärkeämpi syy on kuitenkin ollut ihan rehellisesti se, etten ollut itsekään ehtinyt vielä löytää tai ainakaan testata montaakaan tällaista paikkaa :D.

Viime aikoina viimeksi mainittuun asianlaitaan on kuitenkin tullut kauan kaivattua muutosta, kun mulla on oikeasti ollut aikaa kulkea täällä jotain muutakin reittiä kuin kodin ja koulun, koulun ja keskustan ja kodin ja Camdenin väliä (näin hyvin kärjistetysti). Ja hyvät ystävät: seuraavalla kerralla, kun tuutte vierailulle Lontooseen, mulla  onkin takin taskussa muutama paikka, joita ei löydy edes mun luotetusta Rough Guide -oppaasta! :D 

Yksi tällaisista paikoista on the Parkland Walk. Reilun seitsemän kilometrin pituinen reitti kulkee Finsbury Parkista Alexandra Palacelle. Reitti on jaettu kahteen osaan, ja kävelimme ensimmäisenä päivänä Finsbury Parkista Highgateen ja seuraavana Highgatesta Ally Pallylle, josta on tulossa ihan oma postauksensa -  sieltä on aivan fantastiset näköalat keskustaan!


Kävelimme siis ensin meiltä Finsbury Parkiin, jossa meidän oli tarkoitus vuokrata soutuvene - mutta puiston keskellä sijainnut ihastuttava lampi olikin niin pieni, että poikaystäväni tuli toisiin aatoksiin. Tässä kuitenkin lampi, jossa melkein soudimme. :P


Parkland walk kulkee vanhaa junarataa pitkin. Rata on kulkenut ainakin osan matkaa muun maaston yläpuolella, ja yksi kävelyn kivoimmista jutuista olikin mun mielestä se, kun pääsi katselemaan maisemia korkealta. Toinen kävelyn erikoisuus on ehdottomasti sen luonnonläheisyys - reitti kulkee tosi urbaanin alueen läpi, mutta tuo mieleen maaseudun.


Matkan varrelta löytyy myös käytöstä poistunut juna-asema, jolla tarinoiden mukaan kummittelee. En haluaisi kulkea täällä yöaikaan!


Maaseudun rauhan rikkovat aina välillä graffitit - oikeasti radan seinämissä ja vanhoissa tunneleissa näkyi välillä todellakin hienoja katutaideteoksia. Ja näistä ei kerrottu edes sillä graffittikävelyllä, jolla kävin. :)


Onko joku muu kävellyt Parkland walkin? Tai tiedättekö jotain vastaavia reittejä? Kävely on ihanaa, paitsi upea harrastus, myös mahtava tapa tutustua ympäristöön!

Kommentit