150 punnan kahvihetki ja kaksi ihanaa kahvilaa Itä-Lontoossa

Eräänä aamuna tällä viikolla puhelimeni piippasi: poikaystäväni oli myöhästynyt Amsterdamin-koneestaan. Tavallisesti 114 punnan lisälasku (sen verran maksoivat uudet liput iltalennolle) olisi saattanut harmittaa meitä, mutta näin semi-kaukosuhteessa se tuntui melkein siunaukselta: saisimmekin viettää vielä useamman tunnin yhdessä.

Onneksi omatkin työni vaativat kyseisenä päivänä fyysistä läsnäoloa vain muutaman tunnin ajan; niiden jälkeen heitin läppärin reppuun ja suuntasin kohti Itä-Lontoota, jonne poikaystäväni oli matkannut heti kentältä tekemään etätöitä.

Tukikohdaksemme valitsimme Exmouth Coffee Companyn (83 Whitechapel High Street). Se sijaitsee vain kivenheiton päässä Aldgaten ja Aldgate Eastin metroasemista sekä aivan Whitechapel Galleryn naapurissa. Kahvila on helppo löytää, sillä sen jättikokoinen herkkuhylly on sijoitettu strategisesti heti ikkunan viereen, ja muistan useammankin kerran ihailleeni paikan toinen toistaan herkullisemman näköisiä leivoksia ohitse kulkiessani. 

Tällä kertaa emme tyytyneet ihailemaan kakkuja ulkoa käsin ja saimme iloksemme huomata, että ne maistuvat aivan yhtä hyviltä kuin miltä näyttävät. Omenahyve toi jälkiruokapöytään usein kaivattua kirpeyttä. Pensansmustikka-juustokakku taas muistutti mielestäni virolaisia serkkujaan, mikä on tietysti minulta suuri kohteliaisuus.

Istumapaikaltamme oli suorat näkymät avokeittiöön, jossa herkut valmistuivat. Näettekö alla olevassa kuvassa kokin kädessä komeilevan ison kattilan? Hetkeä tämän kuvan nappaamisen jälkeen hän ojensi sen meille ja kehotti maistamaan valmistamaansa marenkitaikinaa. Minä jätin kunnian väliin, mutta poikaystäväni otti tilaisuudesta vaarin ja raportoi, että marenkien tapauksessa taikina on valmista luomusta herkullisempaa (Exmouth Coffee Companyn valmiita marenkeja emme tosin ole kumpikaan vielä maistaneet). 


Kahvilassa oli muutenkin leppoisa ja viihtyisä tunnelma, eikä kukaan tullut häätämään meitä pois tee- ja kaakaokuppien tyhjennettyä, mistä paikka kuin paikka saa tietysti etätyöntekijöiden kirjoissa automaattisen plussan. Parin tuntia ahkeroituamme päätimme kuitenkin jatkaa töitä jossain muualla. Kuljimme ehkä korttelin eteenpäin, kun huomiomme kiinnittyi toiseen todella suloiseen kahvilaan. Astuimme sisään Grounded Coffee Companyyn (9 Whitechapel Road), asetuimme mukavasti lukuisien tyynyjen täyttämälle sohvalle ja tilasimme teetä. Pöytään tuotu kannu oli samanlainen kuin edellisessä kahvilassa. Hetken päästä huomasimme toisenkin yhtäläisyyden: tiskin takaa meille vilkutti iloisesti sama kokki, joka oli vähän aiemmin tarjonnut meille marenkitaikinaa.

- It's the same restaurant! hymyili hän ja osoitti takaovelle, jonka kautta kahden kahvilan välillä  kulkeminen onnistui näppärästi.

Ei siis ihme, että viihdyimme myös Grounded Coffee Companyssa paremmin kuin hyvin. Aivan liian pian oli poikaystäväni aika lähteä kentälle ja minun suunnata takaisin yliopistolle seminaariin. Noin viiden tunnin kahvilareissumme hinnaksi tuli herkut ja lennolta myöhästyminen yhteen laskettuna noin 150 puntaa, mutta voin rehellisesti sanoa, että se oli jokaisen sentin arvoinen. Joskus kannattaa myöhästyä koneesta.

Kommentit

 1. Oi, mitä kakkuja! Ja ihanaa, kun saitte vielä muutaman tunnin aikaa yhdessä. Toisinaan epäonnella on myös se onnellinen puoli. Ja joskus tosiaan kannattaa myöhästyä lennolta. :)

  VastaaPoista
 2. Onpas namin näköisiä herkkuja, kelpais! Varsinkin toi mustikkajuustokakku!

  VastaaPoista
 3. Eniten pidän tässä tuosta asenteesta, että ei haittaa vaikka tuli vähän kalliiksi, kahvihetki oli sen arvoinen. Toiseksi eniten pidän kuvien herkuista. NAM!

  VastaaPoista
 4. Lähinnä jostain turmakoneesta kannattaa myöhästyä, mutta siis joo, en ole koskaan myöhästynyt koneesta. Kahvilassa kannattaa kuitenkin istuskella aina, tai lähes aina.

  VastaaPoista
 5. Ihana yhteinen lisähetki :D Koneesta myöhästyminen oisi kyllä itelle suuri harmitus, mutta ihana nähdä että jotkut pystyvät nauttimaan siitä :)

  VastaaPoista
 6. Oikea asenne, ja tästähän joku näppärä voisi vääntää uuden version sanonnasta When life gives you lemons make lemonade :D

  VastaaPoista
 7. Ihanan jyhkeitä marenkeja!
  Joskus jokin huono juttu kääntyykin loppupeleissä loistavaksi, kuten teille kävi. :)

  VastaaPoista
 8. Näyttää tosi namilta! Tekis mieli maistaa noita kaikkia. Onneks lennot on nykyään kuitenkin aika halpoja, niin myöhästyminen ei ole ihan katastrofi. En onneksi ole koskaan myöhästynyt koneesta, luulen, että en ihan noin rennosti asiaan suhtautuisi.

  VastaaPoista
 9. Aika hauskaa, että päädyitte samaan kahvilaan :) Mikäs siinä, jos kerran oli hyvä paikka! Joskus kannattaa myöhästyä, joskus ei... Meidän koneesta myöhästymiselle Sydneyssä tuli hintaa yhteensä noin $700 eli semmoiset 500 euroa, sitä ei olisi pelastanut mikään kahvihetki :)

  VastaaPoista
 10. Voi mikä herkkumeri! Tuollaisen vuoksi itsessään jo melkein myöhästyisi koneesta ;D Ihanaa että otitte tilanteesta kaiken hyvän irti!

  Maria
  Http://www.tinytrek.blogspot.fi

  VastaaPoista
 11. Koskahan tuo osuu kohdalle, lentokoneesta myöhästyminen :-)
  Jordaniassa olivat siellä ollessamme päättäneet yli vuosikymmenen tauon jälkeen palata kesäaikaan ja tulimme kentälle sen takia tuntia myöhemmin kuin olimme kuvitelleet, mutta onneksi sittenkin ajoissa seuraavaa lentoa ajatellen. Olisi kyllä voinut käydä toisinkin, mutta jostain syystä juuri silloin olimme turhankin ajoissa liikkeellä.

  VastaaPoista
 12. Aika kiva asia, että maistatetaan taikinaa. Harvoin niin joku tekee. Hyvän näköisiä herkkuja, eli ei syytä huoleen vaikka poikaystäväsi myöhästyikin.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa. :) <3

  Tulee mieleen ihan meidän seurustelun alkuajat, jolloin Miika oli työkomennuksella Ranskassa. Mies oli ajatellut kivasti säästävänsä vähän sukanvarteen sieltä rahoja. Yllättäen ne menikin kaikki viikonloppulentoihin Suomeen. :)

  Ja kahvilakin näyttää todella ihanalta!

  VastaaPoista
 14. Itseä olisi saattanut lennolta myöhästyminen kieltämättä ketuttaa, mutta miehelleni kävi aikoinaan noin 800 euron arvoinen myöhästyminen lennolta, joka kylläkin sitten johti kahteen ihanaan lisäviikkoon yhdessä Laosissa, että sinäällään onnekas oli tuo myöhästyminen :)

  VastaaPoista
 15. Romantiikkaa ilmassa!
  Juuri yhteen blogiin kommentoin, että ravintolajutut tuntuvat vierailta lukea ja kommentoida, mutta toista on kahvilat. En tiedä, mikä se suuri ero lopulta on, mutta jokin ero siinä on...Suloinen tarina kaikinpuolin.

  VastaaPoista
 16. Eikös ole jännä miten erilaiselta sama summa tuntuu riippuen siitä, mitä sillä saa? Tässä tapauksessa oli varmasti jokaisen lantin arvoinen - ihania leivonnaisia ihan parhaassa kahviseurassa ja hauska sattuma tuo kahden kahvilan juttu!

  VastaaPoista
 17. Todella hyvä strategia laittaa herkkuhylly ikkunan eteen. Saat paikan näyttämään kuvissasi ihanan viihtyisältä ja herkulta!

  VastaaPoista
 18. Hauska juttu, että päädyittekin sattumalta saman firman naapurikahvilaan :) Kakut näyttää ihanalta, ja vaikka kalliiksi tulikin, niin varmasti oli sen arvoista :)

  VastaaPoista
 19. Ihanan näköisiä herkkuja olette kahvilassa saaneet. Joskus epäonni (koneesta myöhästyminen) voi kääntyä onneksi (yhdessä vietetty aika). Kaikkea ei voi mitata rahassa :)

  VastaaPoista
 20. Ihana tarina, ihana kahvila, ihania herkkuja. <3 Arjen luksusta suorastaan. :-)

  VastaaPoista
 21. Olipas kiva tarina, vaikka lennolta myöhästyminen ei koskaan mukavaa puuhaa olekaan. Mulle tulee Whitechapelista ensimmäisenä mieleen Viiltäjä-Jack, mutta kiva huomata, että sieltä löytyy myös lämpöisempää tunnelmaa :)

  VastaaPoista
 22. Se on hyvä kahvila kun maistuu miltä näyttää :-) Lontoon Sohon leipomokahvilassa olen syönyt parhaan Tiramisun ja se näyttikin hyvältä.

  VastaaPoista
 23. Olipa oikein kunnon hyvänmielen postaus tämä! Olen kerran myöhästynyt lennolta juurikin Lontoossa - metrolakon takia kaikki tiet olivat niin jumiin ruuhkautuneita, että hyvissä ajoin lähtenyt bussi ei vain ehtinyt ajoissa kentälle. Tuli sitten vietettyä 24 tuntia Stanstedillä, mutta kieltämättä jossain ihanassa kahvilassa olisi viihtynyt paremmin :)

  VastaaPoista
 24. Sattuipas mukavasti, että saitte lisää laatuaikaa. Viehättävän näköisiä ja herkullisia paikkoja, joskaan ei ihan sitä Lontoota, mitä itse etsin. Kun en kahvia juo, enkä ole vielä teenjuonnissa hipsteritasoa, niin taukopaikkoina itsellä toimivat pubit paremmin -> ja niitä Itä-Lontoossa riittäisi useammankin päivän myöhästymisen ajaksi :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)