Pysähtyneitä hetkiä

Lontoossa on aina kiire. Ihmiset juoksevat ympäriinsä kuin hamsterit oravanpyörässä. Kymmenen miljoonaa asukasta, kaikki koko ajan menossa jonnekin. Iso ja stressaavaa kaupunki, jossa on vaikea rauhoittua. 

Totta. Ja silti - en aina meinaa tunnistaa kotikaupunkiani näistä lauseista. 

Totta kai mietin joskus, kulkiessani metrossa ruuhka-aikoina tai Canary Wharfissa ruokatunnilla tai Oxford Streetillä viikonloppuna (hmmm, tätä viimeksi mainittua ei tule enää tehtyä lähes koskaan), miten ne kaikki kymmenen miljoonaa ovatkin juuri sillä hetkellä löytäneet tiensä samaan paikkaan kuin minä. 

Mutta toisinaan taas unohdan täysin, miten isossa kaupungissa oikein asun. Erityisesti keskustan ulkopuolella vallitsee usein pikkukaupunkimainen fiilis, ja Lontoon sanotaankin koostuvan useasta pienestä kylästä, joilla on jokaisella aivan oma tyylinsä. 

Eikä aina tarvitse lähteä pois keskustasta. Joskus rauhallisinta on pilvenpiirtäjän juuressa, sillä kaikkein kiireisimmällä alueella, kun pysähtyy hetkeksi katsomaan tornitalon seinästä heijastuvia pilviä tuhansien muiden kiiruhtaessa ohitse.


A photo posted by Liza (@lizainlondon) on

A photo posted by Liza (@lizainlondon) on

A photo posted by Liza (@lizainlondon) on

A photo posted by Liza (@lizainlondon) on

A photo posted by Liza (@lizainlondon) on


Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta. Haluatko mukaan? Katso osallistumisohjeet Destination Unknown -blogista. Minut löytää Instagramista @lizainlondon

Kommentit

 1. Kauniita hetkiä :) Näissä Lontoo näyttäytyy ihan toisenlaisena kuin kiireessä juoksevina työläisinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit Johanna! Joskus hämmästyn itsekin sitä, miten paljon kontrasteja tästä kaupungista löytyy :)

   Poista
 2. Kiva uusi näkökulma Lontooseen ja erinomaisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Annika - tosi hauskaa, jos sain näytettyä Lontoon vähän tavallisesta poikkeavassa valossa!

   Poista
 3. Kuvailit kivasti suurkaupungin tunnelmaa, itse aina ajattelen että en haluaisi (enää) asua isoissa kaupungeissa juuri tuon ainaisen kiireen takia, mutta tottahan se on että kaiken sen kiireen keskeltä löytyy myös hiljaisuutta ja rauhallisuutta. Tässähän iski melkein matkakuume Lontooseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Satu! Hei, Lontoo-kuume on ihan mahtava juttu - laita viestiä jos päätät tulla, niin laitetaan miitti pystyyn! :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)