The Notting Hill CarnivalNotting Hillin karnevaali on yksi Lontoon suuria merkkipäiviä. Sitä odotetaan, siihen valmistaudutaan, lehdet listaavat kulkueiden reitit ja parhaat jatkopaikat jo hyvissä ajoin, ja kaupunkiin saapuu - jos mahdollista - vielä tavallistakin enemmän turisteja.

Tästä huolimatta olin itse ennen eilistä osallistunut juhliin melkein neljän Lontoossa vietetyn vuoden aikana vain yhden kerran. Se ei mennyt ihan putkeen, kun kotimatkalla vaunuumme hyppäsi ryhmä huligaaneja, jotka soittivat vuvuzueloja muiden matkustajien korvaan (auts) ja uhkasivat pahoinpidellä ystäväni tämän noustessa hakemaan paikalle henkilökuntaa. 

Onneksi eilinen vierailu karnevaaleille sujui huomattavasti aurinkoisemmissa merkeissä (ei tosin kirjaimellisesti - sää oli pilvinen ja sen verran viileä, että vetäisin päälleni villapuseron). Löysimme kulkueen helposti, ruuhkat eivät missään vaiheessa menneet aivan mahdottomiksi (okei, katu tuntui kyllä vähän ahtaalta silloin, kun päädyimme sulaan suklaaseen dippautuneiden juhlijoiden keskelle - se villapuseroni kun oli valkoinen :p) ja ihmiset tanssivat iloisina toinen toistaan seuranneiden karnevaalirekkojen tarjoamien biittien tahdissa. 

Varsinaisia "tanssiesityksiä" a la Helsingin sambakarnevaalit ei kulkueessa näkynyt, vaan kyse näytti tälläkin kertaa olevan vapaamuotoisemmasta juhlasta. EDIT// Katsoin snapchatista koostetta karnevaaleista, ja siinä näkyi juurikin toinen toistaan upeampia tanssiesityksiä - mitenköhän olen onnistunut missaamaan ne jo kahtena vuonna..

Miinuksina on mainittava samat jutut, joihin kiinnitin huomiota jo viimeksi: kadut olivat aivan täynnä roskia, ja etenkin illan hämärtyessä joidenkin bilettäjien päihtymystaso tuntui nousevan aika korkealle. Sunnuntaita markkinoidaan kaksipäiväisen tapahtuman perheystävällisenä päivänä erotuksena villimmästä maanantaista, mutta itse en välttämättä uskaltaisi tuoda paikalle ainakaan ihan pieniä taaperoita tai lemmikkejä, joita näkyi katukuvassa jonkin verran. Ei siksi, että karnevaaleilla olisi jotenkin vaarallista, vaan siksi, että porukkaa on kaduilla todella paljon - onhan kyse Euroopan suurimmista katubileistä.

Jos olet Lontoossa ja karnevaalit kiinnostavat, mukaan juhlahumuun ehtii vielä tänään - tanssin on tarkoitus jatkua ensin kaduilla, sitten jatkobileissä yömyöhään asti. 

Oletko käynyt karnevaaleilla? Voisitko kuvitella matkustavasi Lontooseen erityisesti näiden juhlien perässä? 

Kommentit

 1. En ole tiennytkään tällaisista karnevaaleista. En voisi kuvitella tällaisen vuoksi matkustavani Lontooseen, mutta jos olisin paikalla näiden aikaan, niin varmasti kävisin katsahtamassa meininkiä. En kyllä yhtään pidä sellaisesta meiningistä, kun ihmiset alkavat isoina massoina ryyppäämään ja käyttäytymään tyhmästi. Mieluummin siis päiväsaikaan käyn eri tapahtumissa. Toivottavasti pääsen Lontooseen tämän vuoden puolella. Tarkoitus olisi, mutta budejttivajeen takia en ole varma miten tässä käy :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään, etenkään kun en itse oikeastaan koskaan juo itseäni humalaan, eli en pysty edes samaistumaan sentyyppiseen hauskanpitoon, haha! Peukut pystyssä sille, että pääsisit Lontooseen vielä tänä vuonna - laita viestiä, jos tuut! :)

   Poista
 2. En, edes kaupungissa asuneena ole koskaan saanut itseäni tuonne (miten, MITEN se on edes mahdollista, en tajua!) :-( Joku päivä vielä haluan ihan ehdottomasti tuon kaiken kokea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ymmärrän kyllä hyvin - Lontoossa tuntuu olevan koko ajan sen verran kiinnostavaa ohjelaa, että kaikkialle ei mitenkään ehdi. Olen itsekin missannut vaikka miten monta kiinnostavaa tapahtumaa ihan vain runsaudenpulan vuoksi :/ Onpa hauska, että olet asunut täällä - milloin ja missä päin?

   Poista
 3. Ihania kuvia, ei tosin tuu Lontoo näistä mieleen. :) En ehkä menis Lontooseen asioikseen karnevaalin takia, ennemmin vaikka Espanjaan tai Brasiliaan, jotka on mun mielessä karnevaalikeskittymät. Tosin ihan jo siitäkin syystä, etten oo hoksannukaan tätä ennen että myös Lontoosta tällasia karnevaaleja löytyy! Tääpä antokin hyvät lähtötunnelmat marraskuun Brasilian matkalle ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Espanjassa tuntuu kyllä olevan paljon hyviä festareita, tai ainakin niitä on sattunut omalle kohdalle maassa ollessani. Muistan edelleen yli kymmenen vuoden takaa Torremolinokset kalastajajuhlat, joilla kaikille jaettiin enemmän meren herkkuja, kuin jaksoi syödä... Brasiliaan lähtisin kyllä itsekin mielelläni, karnevaaliaikaan tai ei! :P

   Poista
 4. Voi kunpa olisin siellä! Tykkään kaikesta tällaisesta, vaikka toisaalta inhoan väenpaljoutta ja tungosta. Karnevaaleilla olen ollut vain Riossa, mutta siellähän ei kyse oli katukarnevaalista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, Rion karnevaalit! Haluaisin Brasiliaan kovasti ihan mihin tahansa aikaan vuodesta, mutta karnevaalihumu kyllä toimisi pisteenä i:n päälle... tykkäsitkö itse?

   Poista
 5. Näyttää ihan hauskalta tapahtumalta, enkä ole satavarma, olinko edes kuullut siitä aiemmin. En ole kyllä itse kovin innokas osallistumaan mihinkään massatapahtumiin, ainakaan jos siellä heilutaan kännissä (esim. vappu Helsingissä) ja kahlataan roskissa. Ei vain iske, liikaa ihmisiä ja tungosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Känniset massat ja roskakasat eivät erityisemmin vetoa minuunkaan, mutta karnevaaleilla meno ei onneksi äitynyt ihan niin villiksi kuin Suomessa Vappuna. Siis alkoholin suhteen. Ihmisiä paikalla oli kuitenkin niin paljon, etten välttämättä suosittelisi tapahtumaa jollekin, joka ei ihan oikeasti viihdy isojen väkijoukkojen keskellä.. mekin yritettiin parhaamme mukaan pysyä kaukana pahimmasta tungoksesta!

   Poista
 6. Asun Lontoossa kolmatta vuotta ja en ole vieläkään vaivautunut paikalle. Koska sitä väkeä on niin järjettömän paljon, mun pitäisi ainakin olla todella motivoitunut bailaamaan, jotta kestäisin sitä ryysistä ja ahtautta. :D Ehkäpä vielä joku vuosi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aika tyypllistä lontoolaisuutta? :) Mä en ole esimerkiksi vielä kertaakaan käynyt Winter Wonerlandissa tai luistelemassa jossain Lontoon lukuisista kentistä, vaikka joka syksynä sanon itselleni, että tänä vuonna varmasti menen, haha!

   Poista
 7. Oletko käynyt karnevaaleilla? Voisitko kuvitella matkustavasi Lontooseen erityisesti näiden juhlien perässä?

  Voi, mä olen niin huono käymään missään massatilaisuuksissa. En pidä ihmisjoukoista, joten siksi vältän tietoisesti tuollaista humua. Mutta voisihan tuolla olla hauskaa...

  En matkustele minkään juhlan takia mihinkään, mutta konserttien ( pienien ja sievien) tai näyttelyiden takia kylläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en muista, olenko itse matkustanut ikinä näyttelyiden perässä, mutta museoiden perässä kylläkin :) Konserttimatka taas on toivottavasti tiedossa tällekin syksylle... täällä Lontoossakin tulee kyllä käytyä keikoilla turhan harvoin!

   Poista
 8. Olisin valmis lähtenään Espanjaan Cadizin kuuluisille karnevaaleille, mutta en ehkä Lontooseen. Toki jos siellä sattuisin olemaan juuri silloin, niin pitäisihän ne käydä katsastamassa. Olin joskus Amsterdamissa kuningattren syntymäpäivien aikaan, jolloin koko kaupunki biletti kaduilla. Aluksi se oli kivaa, mutta lopulta tungos alkoi vaan ahdistaa. Seuraavana päivänä kaupunki olikin aivan järkyttävän roskainen, sai tosiaan kahlata roskissa. Ei kiva.

  VastaaPoista
 9. Hyvännäköinen tapahtuma! Tästä tuli mieleen, että en riittävästi kyllä tutki kohdekaupungin tapahtumia etukäteen tai edes paikan päällä ja joskus ihan sattumalta sitten päätyy hyviin jameihin. Ehkä voisi aina tehdä vähän enemmän etukäteisduunia, koska tällaiset tapahtumat ovat aina ihan parasta kohdemaassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Toisaalta etenkin pienemmissä paikoissa ne bileet saattaa tosiaan löytää ihan sattumaltakin, ja se vasta onkin kivaa. :)

   Poista
 10. Joidenkin juhlien tai tapahtumien vuoksi voisin hyvin lähteä reissuun. Pitäisi enemmän katsastaa mitä tapahtumia on tarjolla, kun reissuun lähtee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä! Toisaalta mun pitäisi katsastaa kulttuuritarjonta nykyistä paremmin ihan täällä Lontoossakin...!

   Poista
 11. Roskat ja känniset ihmiset sais kyllä mut kääntymään kannoillani :D Oon ehkä sen verran suomalainen, että minäkin välttelisin mieluummin joukkotapahtumia ja lähtisin väljemmille vesille. Toisaalta olen kyllä viettänyt yhden uuden vuoden Lontoon keskustassa muutama vuosi sitten ja sitä kauheampaa ruuhkaa ja tungosta en ole kokenut kyllä missään! Silloin oli kyllä ihmiset onnellisia ja uuden vuoden toivotukset kaikuivat kaikille, oli hauska kokemus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä en ole vielä kertaakaan ollut Lontoossa keskustassa kellon vaihtuessa.. pitäisi kokeilla! Jouduitko odottamaan monta tuntia? Entä bongasitko ilotulitukset?

   Poista
 12. Suklaaseen dipattuja ihmisiä? Olisin minäkin karttanut kaukaa! Karnevaaleilla en ole koskaan käynyt, mutta mielelläni menisin, jos kaupunkiin sattuisin oikeaan aikaan (niiden vuoksi tuskin kuitenkaan matkustaisin)! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, kyllä! Tunsin itseni vähän tiukkapipoiseksi, kun yritin parhaani mukaan väistellä suklaatahroja, joten kiva kuulla, että käytökseni saa ymmärrystä, hahah! :)

   Poista
 13. Näyttää tosi kivalta tapahtumalta. Rupes tekee mieli Lontooseen :)

  VastaaPoista
 14. Brittien kännääminen, roskaaminen ja hulinointi ei ole koskaan miellyttänyt, mutta itse karnevaalit olisi kiva nähdä, jos sattuisivat matkan ajankohtaan osumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei muakaan - pienenä itse asiassa pelkäsin vähän lomakohteissa bailaavia brittejä, hahah. Toisaalta, en tiedä onko brittien ja suomalaisten kännäämisessä mitään eroa...

   Poista
 15. Nämä ylittivät Suomessakin uutiskynnyksen - siltä osin, että nämä ovat ilmeisesti myös varkaille kunnon "festivaalit" :-)

  VastaaPoista
 16. Mä en välitä tungoksesta ja kännissä heiluvista ihmisistä, mutta suklaaseen dippautuminen kyllä kiinnostaisi.......... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, muakin kyllä, mutta vähän eri vaatetuksessa! :p

   Poista
 17. Mä oon missannut nuo karnevaalit joka vuonna. Tarkoitus on ollut mennä tuonne, mutta en ole ikinä saanut aikaiseksi. Äh, olisi pitänyt :) Musta on ihana, että noita karnevaaleja järjestetään. On ihanaa, että ihmisille on järjestetty mielenkiintoista tekemistä ja lupa olla iloisia. Ehkä mä vielä joskus pääsen tuonne. Notting Hill on yksi Lontoon lemppareista <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi Lontooseen pääsee aika helposti joka puolelta Eurooppaa, tuut sit vaikka ens vuonna! :) Ja joo, Notting Hill on kyllä aivan ihana!

   Poista
 18. Olen käynyt Sakssa ja Puolassa erinäisillä karnevaaleilla ja voisin kuvitella osallistuvani myös Lontoossa. En kyllä ollut kuullut tästä aiemmin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaisista karnevaaleista oli kyse Saksassa ja Puolassa? Kannattaa ilman muuta osallistua, ainakin jos olet Lontoossa sopivaan aikaan! :)

   Poista
 19. Lontoo on kyllä mukava kaupunki, mutta jos alueella olisi karnevaalit, välttäisin niitä kyllä todella hanakasti... Ihmismassat eivät missään yhteydessä kiehdo, joten pakenisin varmaan jonnekin pöpelikköön! :D Biletyksestä tykkääville epäilemättä kiva tapahtuma silti. Eiköhän kaikissa massatapahtumissa saa olla tarkkana varkaiden kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöpelikköön pakeneminen on osuva ilmaus kuvaamaan meitä siinä vaiheessa, kun se suklaarekka lähestyi, haha! Yksi tapa päästä nauttimaan karnevaaleista ilman tungosta on vuokrata hotelli kulkueen varrelta. Ikkunoissa näkyi aika tyytyväisen näköisiä katselijoita. :)

   Poista
 20. Ei kyllä tullut ekana Lontoo mieleen näistä kuvista! :D Aika hauska, en oo noista karnevaaleista kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, totta! Viikonloppu karibialaisissa tunnelmissa. :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)