Run or Dye

Viime kuussa sain kokeilla jotain ihan uutta, kun minut kutsuttiin osallistumaan Run or Dye -värijuoksuun.

Mihin? saatat kysyä, jos olet yhtä pihalla erilaisten liikuntatapahtumien maailmasta kuin minäkin (tai jos olet tottunut puhumaan niistä oikeilla nimillä bloggaajan keksimien käännösten sijasta... saa korjata, jos mun versio on ihan off the mark).

Leikkimieliseen juoksukisaan, kuuluu vastaus – kisaan, jossa osallistujien päälle heitetään sateenkaaren sävyihin värjättyjä jauhoja jokaisen kilometrin kohdalla, kunnes he itsekin muistuttavat yhtä suurta sateenkaarta (näin ainakin teoriassa, mutta tästä lisää vähän myöhemmin)..Okei, mutta miksi? Koska se on hauskaa ja antaa meille sohvaperunointiin taipuvaisillekin yhden syyn lisää herätä aamulla aikaisin ja lähteä juoksemaan.

Kyseessä ei kuitenkaan ole ihan niin vakava tapahtuma kuin sen englanninkielinen nimi antaisi ymmärtää :) Kisamatkan pituus on vain 5km, ja sen voi tahtoessaan tai tarvittaessa kävellä tai vaikka tanssia. Aikoja järjestäjät eivät edes mittaa. Jujuna ei nimittäin suinkaan ole se, miten nopeasti kilometrit taittaa, vaan se, miten värikkäänä maaliviivan ohittaa.

Itse olisin odottanut viiden värijauhoisen kilometrin jälkeen tulevani maaliin vieläkin värikkäämpänä.
Toisaalta olin aika hyvin piiloutunut aurinkolasien ja lippalakin alle. Päällensä saaman värin määrään pystyi vaikuttamaan sillä, jäikö "väriasemilla" seisomaan sinistä, vihreää ja oranssia jauhoa juoksijoiden päälle heittelevien järjestäjien viereen vai juoksiko vain nopeasti ohi.

Olin etukäteen vähän huolissani siitä, miten hyvin väri lähtisi vaatteista - turhaan. Puin tapahtuman ohjestuksen mukaisesti lenkille päälle valkoiset urheilukamat, joissa värien pitäisi näkyä erityisen hyvin, ja ne palasivat pesusta puhtaan valkeina. (Kannattaa kuitenkin huomata, että järjestäjät eivät vastaa mahdollisista vaatteiden värjäymistä), Vaaleahiuksiset juoksukaverini pelkäsivät myös hiustensa puolesta, mutta jauheen ei pitäisi värjätä kenenkään kutreja ainakaan pysyvästi. ;)

Niin kivaa kuin värikarnevaalin läpi juokseminen olikin, on pakko sanoa, että mulle yhtenä kisan ehdottomista kohokohdista toimi juoksumaasto. Run or Dye -tapahtumia järjestetään ympäri maan, ja Lontoon osuus sijoittui kauniiseen Trent Parkiin, jonka maisemat pitivät huolta siitä, että jaksoin juosta koko matkan pysähtymättä. (Okei, stoppasin muutamaksi sekunniksi viimeisessä ylämäessä - mutta vain koska en tiennyt, että maaliin oli enää vain joku puolen kilsan matka jos sitäkään. Shhhhhh.)

In English: Last month I got the chance to try out Run or Dye, a race where participants' reward is... getting coloured powder splashed all over them. I'm not a big runner, but the excitement of it all (and  the gorgeous scenery at Trent Park, where the London leg of the event took place) helped me get through the 5k without stopping more than once ;). I was prepared for sporting a rainbow look by the end of the race, and would not have minded getting a bit more colour on me, but it was fun anyway. Actually, I liked racing so much I might even try out a triathlon this summer... I'll keep you updated with any news on that!

Miltä kuulostaa? Onko värijuoksu sulle ennestään tuttua? Jos juokseminen värijauheeseen uppoutuminen kiinnostavat, mulla on tarjolla alennuskoodi, jota käyttämällä saa kolme puntaa alennusta tulevista Run or Dye –tapahtumista. Värikästä alkuviikkoa kaikille! 

Kommentit

  1. Vaikuttaa tosi kivalta tapahtumalta, joka innostaa leikkimielisyydellään aikuisiakin liikkumaan! Minua muuten kiinnostaisi, miten olet jatkanut kasvissyöntiprojektisi kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leikkimielinen on juuri oikea sana kuvaamaan kyseista kisaa :) ja kasvissyonnista taidan tehda taas Oman postauksensa, lyhyesti sanottuna se on nimittain mennyt vaihtelevasti :/.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit! Thanks for taking the time to comment! :)